DNA o ”agață” pe Elena Udrea și în dosarul Gala Bute

 

DNA a solicitat avizul Camerei Deputaților, pentru începerea urmării penale a Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute.

 

Cererea îl vizează și pe senatorul Ion Ariton, fost ministru al Economiei, iar procurorii DNA au făcut descinderi în această dimineață la mai multe persoane implicate în dosarul "Gala Bute", transmite Realitatea TV.

 

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaților, pentru începerea urmării penale a Elenei Udrea, în dosarul Gala Bute. Aceasta este acuzată de abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea a luat decizia organizării Galei Bute, în urma unor discuţii cu Rudel Obreja şi le-a cerut subordonaţilor săi să găsească soluţii de încheiere a contractului privind finanţarea evenimentului, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, potrivit DNA.

 

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție - doamna Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de UDREA ELENA GABRIELA, membru al Camerei Deputaților care, în perioada în care se presupune că a săvârșit faptele, a îndeplinit funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului”, se arată în comunicat. 

 

Cererea de efectuare a urmăririi penale are în vedere săvârșirea infracțiunilor de: - abuz în serviciu, cu obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, - tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene - folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite (art. 13 din Legea nr. 78/2000) Faptele au legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului în perioada 2010 – 2012.

 

Cererea referitoare la efectuarea urmăririi penale are în vedere faptul că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: Infracțiunea de abuz în serviciu în legătură cu încheierea de către MDRT a unui contract de prestări servicii de promovare La data de 24.06.2011 Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a atribuit un contract în valoare de 10.175.168,44 lei, prin care S.C. Europlus Computers S.R.L., trebuia să presteze servicii de promovare a României în cadrul evenimentelor desfășurate cu ocazia organizării Galei Internaționale de Box profesionist de către Federația Română de Box. Metoda de atribuire a contractului a fost negocierea fără publicarea unui anunț de participare, iar suma urma să fie rambursată din fonduri europene. În baza acestui contract, la data de 1 februarie 2012, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a efectuat plata serviciilor de promovare în valoare de 8.116.800 lei.

Comentarii Facebook