Daniel Buda prinde un loc eligibil pentru Parlamentul European


PNL a anunțat lista candidaților la europarlamentare, fiind 10 locuri care aproape sigur vor prinde câte un post. 

Liberalii mizează pe obţinerea 10 locuri de eurodeputaţi la alegerile care vor avea loc pe 26 mai, însemnând un scor al PNL între 25 şi 30%. Configuraţia listei partidului condus de Ludovic Orban ar fi următoarea: Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Cristian Buşoi, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă şi Dan Motreanu, potrivit Mediafax.

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, nu se numără printre cei care au prins un loc ce aproape garantează o funcție de europarlamentar. Soția acestuia, Adina Vălean, este pe lista favoriților. 

Liderului liberal Ludovic Orban va urma să anunțe cine este persoana care va deschide lista PNL la europarlamentare. Aceasta nu trebuie să fie membru al PNL sau să îşi fi depus dosarul de candidatură pentru alegerile în PE. 

Ar putea să fie vorba despre Rareş Bogdan, care să candideze pentru un loc de europarlamentar, în condiţiile în care în sondajul intern al PNL acesta a avut o cotă de popularitate pozitivă de aproape 40%.

Lucrurile în privința listei nu sunt ”bătute în cuie”. Biroul executiv și Biroul Politic Naţional urmează să aprobe numele de pe listă.

Comentarii Facebook