Miercuri 24 Aprilie

Deputatul penal Virgil Pop cerea spaga si invoca numele lui Marius Nicoara


Deputatul Virgil Pop a primit spaga suma de 35.000 de euro pentru a rezolva contracte cu Electrica SA, folosindu-se de numele lui Marius Nicoara.

Condamnarea definitiva a deputatului PNL, Virgil Pop, la cinci ani de inchisoare, cu executare, arunca o bomba atomica in curtea Uniunii Social Liberale Cluj. In dosarul de coruptie care il priveste pe Virgil Pop se face referire de mai multe ori la Marius Nicoara, presedintele PNL Cluj, senator PNL si cel mai important, candidat USL la Primaria Cluj Napoca.

In 2008, Virgil Pop a fost arestat pentru trafic de influenta, de catre judecatorii de la Tribunalul Cluj. In referatul prin care procurorii DNA cereau arestarea lui Pop, se face referire de mai multe ori la numele lui Marius Nicoara. Anchetatorii sustineau faptul ca Virgil Pop promitea unor oameni de afaceri contracte cu Electrica SA si se folosea de numele senatorului PNL, Marius Nicoara, care pe atunci era presedinte al Consiliului Judetean Cluj. Pop era consilier judetean si consilier personal al presedintelui PNL.

"A pretins si primit o suma mare de bani de la denuntator pentru a-i rezolva incheierea unor contracte de executie lucrari instalatii electrice si aprobarea unor plati din fondurile SAPARD, pravalandu-se de influenta pe care o avea asupra unor persoane din conducerea Electrica SA si Electrica Transilvania Nord ... precum si asupra presedintelui Consiliului Judetean de la aceea data, (nimeni altul decat Marius Nicoara), arunca astfel o suspiciune de coruptie si asupra acestor persoane", se arata in referatul procurorilor DNA.


Deputatul Pop nu se ferea sa ceara spaga


Deputatul Pop nu se ferea sa vorbeasca pe fata cu cei de la care lua bani pentru a le rezolva contracte cu Electrica.

Intr-o discutie telefonic interceptata de DNA, purtata cu un anume Petru Chis, patron la societatea Anpero SRL Oradea, Virgil Pop invoca numele "aluia" de la Consiliul Judetean. "Deci nu ramane treaba moart asa, eu vreau sa mai castig de pe tine... dar fii atent cum facem, ca n-o sa pot vorbi cu Stan la telefon, hai ca vorbesc cu asta de la Consiliul Judetean, sa vina Margin, sa facem aceeasi smecherie, stii, cand iti spun eu il sunam pe Stan sau vorbesti cu el, numai un telefon sa-i deie lui Margin dupa ce-i lucrarea la el", spunea Pop.

Procurorii DNA mai sustin ca deputatul PNL se folosea de numele lui Marius Nicoara atunci cand promitea contractele la Electrica. "Prin influenta pe care o are asupra presedintelui CJ Cluj, sa determine reprezentantii acestor institutii, Electrica SA si Electrica Transilvania Nord, sa incheie contracte de executie lucrari instalatii electrice si sa aprobe plati suplimentare pentru firma Anpero SRL Oradea".

Marius Nicoara s-a dezis de Virgil Pop, spunand si in emisiunea Stiri de Cluj LIVE, din 9 februarie, ca: "Virgil Pop nu mai este membru de partid".

 

Virgil Pop a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la 5 ani de inchisoare cu executare. Deputatul a fost arestat de politisti marti dimineata, la un hotel din Bucuresti, fiind incarcerat la Jilava.

 

Deputatul Virgil Pop, retinut la Hotelul Bucuresti

 

Comentarii Facebook