Cum arata noile tramvaie ce vor circula in Cluj-Napoca! Patru garnituri de culoare MOV vor fi livrate pana in 31 mai

 

Tramvaiele poloneze care vor circula prin Cluj-Napoca vor avea, cel mai probabil, culoarea mov, internet WIFI si vor putea transporta circa 300 de persoane.

Contractul a fost semnat de Primaria Cluj-Napoca si compania polona SC Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA (PESA).

Contractul a fost semnat de catre primarul Radu Moisin si presedintele PESA, Tomasz Zabaklicki. Conform acordului-cadru, vor fi cumparate 12 tramvaie, iar, in prima faza, a fost comandat un tramvai, care urmeaza sa fie livrat pana la data de 31 mai. Alte trei vor fi aduse la Cluj-Napoca pana in septembrie.

Primaria municipiului Cluj-Napoca a castigat procesul intentat de compania Astra Vagoane SA privind licitatia de achizitie de garnituri de tramvai. Curtea de Apel Cluj a validat raportul procedurii intocmit de comisia de licitatie din cadrul Primariei, subliniind faptul ca s-au respectat prevederile legislatiei achizitiilor publice, iar decizia permite cumpararea celor mai bune produse ofertate la licitatie.

La licitatie au fost depuse doua oferte de catre SC Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA din Polonia si SC ASTRA VAGOANE CALATORI SA in asociere cu RATB.

Firma castigatoare este SC Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA din Polonia, care a oferit pretul de 1,4 milioane de euro per bucata. Noile tramvaie vor avea un consum de numai 48,7 wh/t*km si o capacitate de 296 de calatori. Termenul de garatie este de 6 ani.

SC ASTRA VAGOANE CALATORI SA in asociere cu RATB. Aceasta firma a oferit pretul de 1,9 milioane de euro per bucata, cu un consum al tramvaielor de 35 wh/t*km si cu o capacitate de 302 calatori.

 

Noile tramvaie ce vor circula prin Cluj din iunie, dotate cu wireless

Comentarii Facebook