Deputatul PDL Mircia Giurgiu, cere limitarea salariilor "nesimtite" ale directorilor societatilor de stat

Deputatul PDL de Cluj, Mircia Giurgiu, va depune in 1 februarie o interpelare adresata ministrilor Economiei si Finantelor in legatura cu salariilor directorilor societatilor de stat.

 

"Am aflat cu surprindere ca prevederile de limitare a salariilor "nesimtite" ale acestor directori nu au fost prelungite. Directorii societatilor cu capital de stat, companiilor nationale si regiilor autonome pot reveni la salariile vechi de zeci de mii de lei pe luna. Nu putem sa cerem bugetarilor, somerilor sa inteleaga ca traversam criza economica si sa dea dovada de solidaritate, cand sunt unii care iau salarii de zeci de mii de lei", a declarat Mircia Giurgiu. El sustine ca PDL isi pierde credibilitatea daca salariilor in aceste societati nu vor fi plafonate la 4.800 de lei, asa cum a fost si anul trecut.

 

Giurgiu a precizat ca va cere celor doi ministri, ai Economiei si Finanrtelor, sa ia masuri urgente pentru plafonarea acestor salarii.

 

Indemnizatiile au fost plafonate in ultimii doi ani printr-o Ordonanta de Urgenta a Guvernului, dar Executivul nu a adoptat inca un act normativ care sa mentina la acelasi nivel salariile si in 2011.

Comentarii Facebook