”De ce nu se desființează parcările de pe Calea Florești?” - Așa ar mai apărea două benzi de circulație - FOTO


Un clujean a ajuns să propună pe o rețea de socializare desființarea parcărilor de pe Calea Florești și redarea lor traficului. Propunerea va irita pe mulți șoferi, mai ales că Mănășturul are probleme la capitolul parcări. În esență, dacă ar apărea benzi de bus ar fi un lucru bun, dar fără conectarea acestora cu benzile de pe Memorandumului ar fi un proiect inutil. 

Știm cu toții că e cel mai aglomerat drum din Cluj și printre cele mai aglomerate din țară, cu toate acestea 2 benzi sunt ocupate cu mașini parcate… mult mai eficient ar fi să se transforme în bandă de bus (pe direcția Florești) + cu redesenarea benzilor, se poate extinde și cu bandă de bicicliști pe ambele se sensuri (pe o direcție există deja bandă de bus dedicată). Banda se poate extinde și pe sub pod cu modificarea insulelor.

Chiar nu înțeleg de ce prioritizăm câteva zeci de mașini parcate față de zeci de mii de oameni care ar beneficia de decongestionarea drumului ăstuia și se cheltuiesc în schimb sute de milioane de euro pe proiecte fantasmagorice gen metrou care va fi gata la Sfântu’ Așteaptă.

Să nu mai zic de cealaltă soluție ideală cum ar fi un tramvai rapid pe toată axa est-vest (stil Cracovia), care iar ar rezolva majoritatea problemelor de trafic cu o investiție mult mai mică față de un metrou + ar fi mai comod de folosit, fiind la suprafață”, a scris clujeanul.

Propunerea s-a lovit de realitate, când alți șoferi i-au explicat că nu are cum să fie pusă în aplicare.

”Dacă ai 4 benzi pe sens în Cluj și în Florești e doar una, gândește-te ce bottleneck se va forma la pod în Mănăștur, unde mai vine trafic de pe încă două benzi care coboară pe sub pod. Acum câțiva ani, pe Calea Florești, parcările erau perpendiculare pe carosabil și ocupau și mai mult loc, atunci s-a modificat și s-a adăugat banda de bus către Cluj. Probabil că în timp se va face și în direcția Florești, o dată ce se va extinde carosabilul și acolo”.

”Mai bine desfiintau parcările de pe eroilor. Ca mereu se blochează circulația din cauza ca vrea cineva sa parcheze. Iar dorobanților sa se reorganizeze.

Pe Calea Florești, degeaba desființezi parcările, căci banda 1 va trebui sa între pe banda 2. Acolo, soluția cea mai buna ar fi fost să se creeze banda de accelerare pe o distanță mult mai lungă, pentru cei ce vin din Grigorescu. Și cumva să te oblige să rămâi pe ea”.

”Eu zic să desființăm toate parcările din oraș. Și de la centrele comerciale”.

”Pentru ca nu ai cum sa continui acele benzi. Degeaba pui acolo 3 benzi pe sens, dacă pe Calea Mănăștur ai 2, și după Nodul N ai tot 2. Nu decongestionezi cu nimic traficul”.

Comentarii Facebook