Blocaj total marți dimineața pe Tăietura Turcului. Unde e pasajul promis în campania electorală din 2020? - FOTO


Traficul pe Tăietura Turcului a fost de coșmar marți dimineața, iar clujenii și-au readus aminte de promisiunile făcute de politicienii din PNL la alegerile locale din 2020.

A fost blocaj total pe Tăietura Turcului. Inadmisibil! Vă rog să publicați ca să vada și cei din Primărie. Unde e pasajul promis la alegerile din 2020?”, se întreabă un clujean. 

Istoricul Pasajului de la Tăietura Turcului

În 2017, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, anunța să se vor scoate la licitație studiile de fezabilitate pentru pasajele din Piața Mărăști și cel de la Tăietura Turcului. Între timp, după ce au rostogolit mult povestea în spațiul public, pasajul din Piața Mărăști a fost abandonat, iar cel de la Tăietura Turcului a fost mutat la Ministerul Transporturilor, care realizează modernizarea liniei de calea ferată de la Cluj la Episcopia Bihorului, din fonduri europene și s-a angajat că va face și pasajul. Ministrul Transporturilor era prietenul lui Emil Boc, sălăjeanul Lucian Bode, așa că acesta a promis câte în lună și în stele.

Ei bine din 2020, de când s-a spus că pasajul va fi realizat de Ministerul Transporturilor, s-au mai întâmplat două minuni. Prima a fost aceea că Emil Boc a promis că se va mai face încă un pasaj peste sensul giratoriu, de la intrare din Baciu, pe lângă cel de la Tăietura Turcului, iar a doua minune este aceasta de acum: Pasajul de la Tăietura Turcului a apărut într-o aplicație de taxi. Așadar, în dimensiunea digitală mult promovată de primarul Emil Boc pasajul este gata realizat.

Care sunt termenele de finalizare ale Pasajului de la Tăietura Turcului

În 10 iunie 2022, primarul Emil Boc a anunțat că Pasajul de la Tăietura Turcului se va face în 2024 - 2025, dar și că se va mai face încă în pasaj, pe strada Tudor Vladimirescu.  

Pasajul de la Tăietura Turcului este în fază de licitație la nivelul Ministerului Transporturilor. Sunt șanse să se încheie licitația anul acesta, urmând ca apoi să se intre în lucru. Întreg tronsonul de la Cluj până la Poieni urmând să fie gata până în 2026. Partea de pasaj va fi gata în intervalul 2024 - 2025, pentru că este în prima parte a proiectului. Nu-s povești și licitația este în derulare. Pasajul de la Tăietura Turcului are șanse să se termine mai repede”, a spus Emil Boc, despre pasajul promis de ani de zile. 

Acesta a mai afirmat în 2022 că mai apare un pasaj, care va fi gata în 2026.

Avem altă noutate absolută. Avem șansa ca prin PNRR, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor, să facem un pasaj la strada Tudor Vladimirescu, la ieșirea din Baciu, unde avem acea sugrumare de trafic. Vom avea un nou sens giratoriu și un pasaj. Sensul giratoriu va fi suspendat, iar pe dedesubt vom aveam benzile de circulație și legătura cu pasajul de la Tăietura Turcului. Cele două pasaje vor fi legate între ele. Va fi o lucrare foarte modernă. Avem resursa financiară din PNRR pentru acest pasaj și sens giratoriu suspendat, în completarea Pasajului de la Tăietura Turcului. Se va intra pe el de pe Coposu și se va ieși în Baciu și nu va mai fi blocajul de trafic. Proiectul intră în faza studiului de fezabilitate și noi alocăm terenul respectiv și va intra în lucru. Termenul de finalizare este mijlocul anului 2026”, a completat primarul. 

Ei bine, termenele anunțate de primar se apropie rapid, dar pe Tăietura Turcului nu s-a săpat nici măcat o groapă și nu s-a turnat niciun metru cub de beton. 

Comentarii Facebook