De ce a rămas Vasile Dâncu în afara Guvernului format de PSD și ALDE

 

Fostul vicepremier din guvernul Cioloș, Vasile Dâncu, nu se regăsește în noul guvern format de PSD și ALDE.

 

Fostul vicepremier, Vasile Dâncu, a declarat că aceasta este ”strategia noului președinte executiv al PSD, originar din Giurgiu (n.n. - Nicolae Bădălău)”.

 

În luna decembrie, la ziua de naștere a viceprimierului Vasile Dâncu, a fost prezent și liderul PSD Liviu Dragnea, care a a spus: ”Vasile, nu a venit vremea pentru odihnă. Vom avea nevoie maximă de tine, la București”. 

 

Fostul ministru de Interne și al Transporturilor, Ioan Rus, a refuzat să facă declarații, conform EVZ.ro.

 

Conform unor surse, lui Vasile Dâncu i s-ar fi oferit funcția de vicepremier: ”Acesta este adevărul. I s-a oferit funcția de viceprimier și de ministru al Culturii, dar a refuzat. A spus doar că vrea o funcție de mai mare implicare”.

 

Aurelia Cristea, fost ministru și deputat PSD, căzut în dizgrație, a spus că organizația de la Cluj nu are lideri: ”Suntem (PSD Cluj) în suferință la acest capitol. Ceea ce este în Guvern, este o recompensă pentru zonele unde PSD a obținut voturi multe”.

 

Șeful PSD Cluj, Horea Nasra, nu crede teoria lui Cristea: ”Numirile nu s-au făcut geografic. Miniștrii au fost nominalizați de președinte și de premier. Sunt județe cu rezultate bune, ca Iași și Hunedoara, care n-au un ministru”.

Comentarii Facebook