Marti 7 Februarie

Klaus Iohannis către Liviu Dragnea: Domnule Dragnea, vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe miniştri programul de guvernare

 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a ironizat pe Liviu Dragnea, în discursul său de la ceremonia de învestitură.

 

Domnule premier, onoraţi membri ai Guvernului, daţi-mi voie să va felicit pentru votul de învestitură. Aveţi o misiune grea, aveţi de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livraţi ce ati promis in campanie electorala. In campanie nu se face doar circ mediatic, sunt si promisiuni. Sper ca intr-o buna zi sa imi spuneţi cum veti scadea deficitul. Aştept sa intariti pozitia Romanie in UE şi NATO. Trebuie să avem o justiţie independentă, un stat de drept intarit. Să aveţi grijă ca economia României să crească. Sunt convins că juramantul depus astazi v-a convins ca securitatea natională este foarte importantă. Securitatea naţională este in stransa legatură cu stabilitatea, nu doar internă, ci si regională. Vă doresc mult succes. Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care ştie programul de guvernare din scoarţă in scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei”, a spus preşedintele. 

 

România este o țară care poate și vrea să fie ceea ce am numit eu în repetate rânduri ”România puternică”. România este și poate să rămână un pol de stabilitate și securitate în regiune, pentru asta este însă nevoie să vă implicați cu toții, fiecare în domeniul lui”, a mai afirmat Iohannis.

 

Klaus Iohannis i-a numit ”musafiri” pe președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și președintele CCR, Valer Dorneanu, ambii prezenți la ceremonia de la Cotroceni, unde membrii cabinetului Sorin Grindeanu au depus jurământul de învestitură în funcții.

Comentarii Facebook