De ce a demisionat Ioan Oleleu. De câteva luni se ținea tare pe scaun

 

Ioan Oleleu a demisionat din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, după ce s-a ținut tare de scaun câteva luni.

 

Au fost situații în care și colegii lui de partid, consilieri județeni, s-au săturat de lupta lui cu PNL. Dan Canta a fost unul dintre cei care l-a pus la punct în scandalul privind finanțarea europeană de la Aeroportul Cluj. 

 

Surse din cadrul PSD Cluj au precizat că social democrații ar fi vrut să treacă în opoziție încă din octombrie 2014, când a demisionat Horea Uioreanu, dar că Ioan Oleleu a avut o altă agendă. 

 

Acesta nu a putut fi contactat pentru a spune motivele demisiei, dar PSD Cluj a făcut unele precizări. ”Nu sunt bucuros că s-a ajuns la această decizie şi vreau să fiu extrem de explicit, nu este o fugă de responsabilitate, însă dl. Ioan Oleleu era exact ca în povestea populară care spune că unul este cu sapa şi cinci cu mapa. Dl. Oleleu era cel cu sapa, cel care care muncea şi se implica în toate proiectele judeţului însă tot el era cel criticat în orice situaţie.

 

Această demisie se datorează şi populismului, demagogiei liberalilor din cadrul Consiliului Județean Cluj. Aceştia au pus sub semnul întrebării realizarea unor proiecte asumate de către Horea Uioreanu şi PNL încă din anul 2012, din perioada guvernării locale a Uniunii Social-Liberale, prin reducerea finanţării pentru extinderea Parcurilor Industriale TETAROM, blocarea redeschiderii Spitalului din Mociu şi diminuările drastice în cazul finanţării Centrului de colectare a  produselor agricole, a fructelor şi legumelor din Câmpia Turzii sau Unităţii de abatorizare, tranşare şi livrare a cărnii  din Iclod. Sunt câteva exemple despre cum înţeleg astăzi liberalii să tranzacţioneze politic bunastarea clujenilor!” a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj. 

Comentarii Facebook