Curtea Constituțională și-a explicat DECIZIA: Guvernul a trimis alte cifre decât am cerut noi

 

Curtea Constituțională a motivat decizia de invalidare a referendumului, precizând că datele comunicate de Guvern ”în cea mai mare parte, nu au legătura cu solicitarea formulată de Curte”.

 

Unele surse citate de Evz.ro vorbesc despre faptul că singurul număr care a fost luat în considerare de Curte dintre datele primite de la Guvern a fost acela de 34.654 de persoane care reprezintă persoanele decedate, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, persoane care au pierdut cetăţenia română, cele fără drept de vot, persoane bolnave psihic care şi-au pierdut drepturile electorale şi persoanele cu corecţii CNP. Judecătorii au observat însă, că această cifră nu este de natură să influeţeze în mod decisiv cvorumul cerut pentru validarea referendumului.

 

CCR ”constată că la referendum nu au participat cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permante, pentru ca referendumul să fie valabil în conformitate cu prevederile art. 5, alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referndumului”.

Comentarii Facebook