Cum propune un inginer rezolvarea ”mirosului” de la ferma din Florești

 

Un inginer susține că a analizat situația de la ferma de pui din Florești, acuzată că îi intoxică pe floreșteni.

 

Soluțiile ar fi ca oamenii să adune bani pentru relocare sau pentru un sistem performant de evacuare a mirosului de dejecții de la puii aflați în creștere.

 

Dragi floresteni,

 

Sunt foarte de acord cu tot ce ati propus mai sus si cu siguranta si eu doresc sa scap de mirosul de ferma, chiar acum (05,07,2016 ora 20:21, in zona multiserv, nu pot sa aerisesc in casa deoarece din toate cele 3 directii in care am situate balcoanele, vine duhoare de la ferma.

 

Eu sunt inginer de profesie si ma confrunt zilnic cu probleme de productie, pe care trebuie sa le rezolv pentru a continua productia in conditii normale.

 

Am analizat problema mirosului de la ferma, ca pe o problema de productie si am gasit urmatoarele variante viabile de rezolvare a acestei probleme cu mirosul de la ferma.

 

Vestea proasta este ca suntem la mana altora si asteptam sa speram ca nu va mai primi autorizatie de functionare. Dar daca va primi?

 

Veste buna este ca rezolvarea este in mana noastra.

 

Ar fi 3 variante de rezolvare a mirosului:

 

1. Sa luam legatura cu o firma autorizata, care sa ne spuna de ce ar avea nevoie ferma pentru a functiona fara a mai imprastia mirosuri (exaustoare mai performante, filtre de aer, filtre de miros, ventilatoare, etc...), dupa aceasta analiza, sa ne unim sa acoperim costuriile de investitii pentru achizitionarea acestor aparaturi.


ex: daca ar costa, sa zicem 100000 euro, noi, florestenii, suntem cel putin 10000 de familii, 10 euro pe familie ar fi investitia si am rezolva problema cu mirosuriile, sa nu mai zic ca ar creste valoarea imobiliara a fiecarui apartament din Floresti, deci este un win-win situation.

 

2.Sa discutam cu domnul patron Nicolae Cobarzan si sa stabilim conditiile in care ar fi de acord sa mute ferma, ceea ce in inteviul din link-ul :http://apartamentefloresti.net/.../interviu-cu-nicolae.../, spunea ca este dispus la o relocare, dar sa fie despagubit.

 

Astfel, impreuna cu primaria Floresti, care din cate am inteles, este de acord sa ofere un alt teren pentru ferma, sa contribuim cu totii pentru a acoperi doleantele de relocare.

 

ex: daca diferenta intre ce poate oferi primaria Floresti si ceea ce cere domnul patron pentru reloacare este de 200000 euro, sa punem fiecare familie cate 20 euro, si sa contribuim cu totii la relocarea fermei.

 

Am rezolva problema cu mirosuriile, sa nu mai zic ca ar creste valoarea imobiliara a fiecarui apartament din Floresti, deci este un alt win-win situation.

 

3.Sa sesizam DNA-ul sa investigheze modul in care s-a eliberat noua autorizatie (daca totusi vor mai primi), iar daca totul este legal, atunci sa ne mobilizam cu totii si sa adoptam una din cele doua variante prezentate mai sus.

 

PUTEREA E IN MAINILE NOASTRE!!! 

NUMAI IMPREUNA VOM REUSI!!

Cu stima,

Ing.Giurgiu Traian Rares”, a scris acesta.

Comentarii Facebook