Cum poate fi suspendata licenta FANY, pe ruta Floresti - Cluj?


Licenta firmei Fany poate fi suspendata de Consiliului Judetean Cluj si Autoritatea Rutiera Romana, in conformitate cu legile in vigoare.

Clujenii care locuiesc in Floresti si Luna de Sus au reclamat in repetate randuri societatea Fany pentru ca "umfla" preturile la bilete si nu respecta obligatiile contractuale, dar nu s-a facut nimic.

Fany are licenta pentru transportul in afara orasului, dar autobuzele firmei circula mult prin  Cluj-Napoca si nu utilizeaza autogara, asa cum fac rutele judetene. Fany foloseste statia de plecare-oprire de la Opera Maghiara, lucru total interzis, conform legilor care reglementeaza transportul judetean de persoane. Procurorii DNA au demonstrat ca acest lucru  s-a putut face cu ajutorul lui Radu Bica, fost sef al Autoritatii Rutiere Cluj (ARR) si vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj. Radu Bica a fost seful ARR in perioada 2005-2006, scrie gilau-floresti.ro.

Licenta poate fi retrasa pentru ca firma FANY a schimbat autobuzele, desi acest lucru nu este permis. In plus, acestea nu sunt incalzite iarna si nu detin aparate de aer conditionat pe timp de vara. De asemenea, mijloacele de transport sunt supraaglomerate, lucru considerat abatere grava.

 

Fany, firma care l-a "sponsorizat" pe Radu Bica, avea preturi "umflate" pe ruta Cluj - Floresti

 

H.G. 69/2012

Art. 4:

Pct 27: Nerespectarea de catre operatorul de transport a obligatiei de a efectua transport rutier de persoane numai in limita numarului de locuri inscris in certificatul de inamtriculare sau, in cazul autovehiculelor clasificate pe stele sau categorii, in limita numarului de locuri pe scaune inscris in certificatul de clasificare.

a) Amenda: 8.000 – 12.000 de lei

b) Suspendarea unei copii conforme pe timp de 30 de zile.

ART 11

Pct. C: pe langa aplicarea amenzii (8.000 – 12.000 de lei) autobuzul va fi imobilizat  “transportarea mai multor persoane decat numarul de locuri, prevazut in certificatul de clasificare pe stele sau categorii ale autovehiculului in cazul efectuarii transportului rutier d epersoane.

Art. 17

Pct 1: In cazul utilizarii la efectuarea transportyului rutier a unui vehicul rutier fara a se putea face dovada ca se detin urmatoarele documente valabile, dupa caz: licenta de transport/licenta comunitara; copia conforma a licentei de transport/copia conforma a licentei comunitare, LICENTA de TRASEU pe langa aplicarea amenzii corespunzatoare, inspectorii aplica si masura suspendarii dreptului de utilizare a autovehiculului prin retinerea placutelor de inamtriculare si a certificatului de inamtriculare, denumita in continuare masura de suspendare.

Aceasta masura se aplica pe timp de 6 luni!

Comentarii Facebook