Cristina Ciumas si Ioan Aurel Pop au votat in turul 2 al alegerilor pentru sefia UBB! Vezi ce au declarat

 

Cristina Ciumas si Ioan Aurel Pop au votat la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru functia de rector a UBB Cluj.

 

"Am mentalitatea de invingator asa cum am afirmat dupa primul tur. Cred in sansele mele si dincolo de rezultatele celui de-al doilea tur eu ma consider castigatoare. Nu pot sa spun ca este un avantaj ca se voteaza in 8 martie, comunitatea academica este cea care decide, dincolo de ziua de 8 martie. Cred ca electorii ar trebui sa vada realism si faptul ca programul meu este acorat in realitate", a afirmat Ciumas, in jurul ore 12.20.

 

La doar cateva minute, dupa Ciumas, in jurul orei 12.30, la vot a sosit si Ion Aurel Pop, care a spus ca: "Eu pledez pentru cercetare, pentru ca suntem o universitate de cercetare, pledez pentru prestigiu, pentru educatie. In ceea ce priveste rezultatul, nu cred ca se va ajunge in turul III pentru ca nu cred ca va fi o egalitate perfecta. Campania de alegeri a fost una corespunzatoare, frumoasa, care s-a desfasurat intr-un mod decent", a spus Aurel Pop.

 

In urma primului tur, organizat pe 1 martie, prorectorul Cristina Ciumas a obtinut 475 de voturi (39,16%), iar academicianul Ioan Aurel Pop a obtinut un numar de 439 de voturi (36,19%).

 

Votul se va desfasura intre orele 9.00 si 17.00 in Foaierul Colegiului Academic, unde sunt asteptati sa participe aproximativ 1.600 de studenti, cercetatori si cadre didactice ale universitatii.

 

Lupta pentru functia de rector a UBB este stransa. Cei doi candidati, intrebati cat se asteapta sa castige si daca vor politiza sau nu Universitatea!

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook