Cresc tarifele de taximetrie în Cluj-Napoca. Ce spune Emil Boc?

 

Tarifele maximale pe timp de zi, pe care le pot percepe taximetriștii din Cluj-Napoca vor fi majorate.

 

În 16 decembrie, a avut loc la Primăria Cluj-Napoca o întâlnire cu reprezentanții taximetriștilor, în care aceștia au susținut necesitatea majorării tarifelor stabilite în 2008, la 2 lei pe km în timpul zilei și 3 lei pe km în timpul nopții. 

 

Prețul maximal propus pe timpul zilei este de 2,25 lei pe kilometru, iar cel din timpul nopții ar urma să rămână nemodificat, se arată în propunerea ce va fi supusă la vot în Consiliul Local Cluj-Napoca, în 30 decembrie.

 

În acest moment, majoritatea taximetriștilor practică un tarif de 1,79 lei/km în timpul zilei, fără a fi atins nici în acest moment tariful maximal aprobat în 2008. Numai două firme practică tariful de 1.99 lei/km în timpul zilei și 2,99 lei/km în timpul nopții.

 

Primarul Emil Boc a precizat că majorarea îi va lăsa pe taximetriști să își ajusteze tarifele după bunul plac, dar că este ciudat că nici nivelul maxim al tarifului actual nu a fost atins. 

 

Colegii de la Primărie îmi spun că taximetriștii cer majorarea, dar astăzi este un tarif minimal și unul maximal, iar toți îl practică pe ăsta mai minimal, ei având posibilitatea să jongleze între tariful minimal și maximal”, a spus primarul Emil Boc, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Fiind vorba de o strategie de marketing din partea taximetriștilor, care vor astfel să promoveze faptul că ei practică tariful cel mai mic, Emil Boc a adăugat că: ”Să nu scoată castanele fierbinți cu mâna primarului din foc. Nu putem majora tariful minimal, astfel ca ei să crească prețul forțat. Majorând prețul maximal ei vor crește prețul numai dacă doresc”. 

 

De asemenea, primarul Emil Boc a spus că mai trebuie lucrat puțin și la calitatea serviciilor oferite clujenilor de firmele de taximetrie. 

 

Este vorba despre calitatea mașinii, aspectul. Se mai poate lucra la aceste componente, pe mici sesizări pe care le-am primit la Primărie. La noi sărăcia îi obligă pe unii să aibă mașini diferite. Nu toți își permit să aibă VW în timp ce alții au Logan. Pe măsură ce bunăstarea va crește și calitatea mașinii va crește. Eu cred, însă, că orice mașină ar fi, poate fi decentă, curată și primitoare”, a spus primarul Emil Boc.

 

Reprezentanții taximetriștilor cred că tarifele nu vor crește, pentru că firmele sunt în concurență între ele. ”Dacă una nu va crește tariful va lua toți clienții. Era mult mai bine dacă era majorat tariful minimal, astfel toți eram nevoiți să creștem. Nu este numai vorba despre câștigurile noastre, dar și de baii necesari pentru întreținerea mașinilor”, a spus un reprezentant al taximetriștilor. 

Comentarii Facebook