Emil Boc despre USL: Și-au arătat adevărata față prin impozitele și taxele mărite



Fostul premier Emil Boc a declarat luni, la sfârșitul ședinței Consiliului Local Cluj-Napoca, că în 2013 USL-ul și-a arătat adevărata față prin acțiunile liderilor coaliției.

"Anul 2013 a arătat adevărata faţă a USL, care înseamnă impozite şi taxe de toate felurile mărite pentru români, de la preţul utilităţilor, la taxe pentru agricultori, dar şi pentru persoane fizice. Se arată faţa USL în ce priveşte distrugerea statului de drept şi a democraţiei. Aceste două faţete, românii nu le-au cunoscut la USL când au votat în decembrie 2012, nu au ştiut că USL va veni cu proiecte de lege care să legalizeze corupţia în această ţară, dar iată că faţa USL iese la iveală. Cum spune românul, USL şi-a dat arama pe faţă mai devreme decât mulţi se aşteptau. Revoluţia bunului simţ se încheie jalnic, lamentabil, de către un USL divizat, care arată faţa monstruoasă pe care o are", a declarat Emil Boc.

Edilul a precizat că în 2014 vor fi complicații politice majore, urmând ca anul viitorul să fie unul foarte greu.

"Ştiu din experienţa anului 2009, când eram prim-ministru şi am avut alegeri europarlamentare şi prezidenţiale în acelaşi an. În 2014 se va repeta scenariul, evident în alte coordonate şi alte date, dar pot să vă asigur că va fi un an extrem de imprevizibil din punct de vedere politic, cu greutăţi şi extrem de turbulent", a subliniat Emil Boc.

Întrebat dacă USL-ul va rezista și în 2014, primarul Clujului a precizat că nu îl interesează acest subiect.

"Puţin îmi pasă dacă vor rezista sau nu, sper să reziste democraţia în această ţară. Este singurul lucru pe care mi-l doresc în 2014, ca democraţia şi procesele democratice să nu fie reversibile. Din nefericire, după modul cum se comportă, USL arată că, în România, democraţia şi procesele democratice nu sunt ireversibile. Uitaţi-vă la proiectele de lege aprobate de Parlament sau aflate în dezbatere spre a fi aprobate. Acestea ne arată că cei 24 de ani de după Revoluţie nu înseamnă definitiv democraţie în România când USL este la putere. Va fi un an greu şi pentru români, dacă ne uităm numai la taxele şi impozitele pe care le-au impus, suplimentar, guvernanţii. USL nu aduce creştere economică, se accentuează şomajul, sunt pierdute investiţii, astfel că nu văd lucruri bune pentru românul de rând", a mai spus Boc.

Comentarii Facebook