Creditul pentru centura Florești SABOTAT politic: ”Cum puii mei să facă Șulea atâtea chestii în Florești!”

 

Primarul din Florești, Horia Șulea, a declarat pentru Știri de Cluj că a fost la un pas să nu mai poată lua creditul pentru realizarea centurii Florești - Cluj, prin spate pe la Metro.

 

Aproape jumătate din consiliul local s-a opus procedurilor de demarare a achiziției creditului, am reușit să fac o majoritate la mustață, dar demarăm. 

 

S-au opus toți de la PSD și doi de la UDMR. Au avut un simplu motiv: ”Cum puii mei să facă Șulea atâtea chestii în Florești!”. Pur și simplu este gândire politică. E gândire impusă de cei care conduc PSD Florești, doi indivizi. Sunt soț și soție”, a spus Horia Șulea. 

 

Primarul a precizat că între timp se lucrează la proiectare, ”care va fi gata pe mijlocul lunii viitoare și apoi găsim banii și ne apucăm de lucru. Licitația pentru credit va fi scurtă, pentru că se pune problema strict în ceea ce privește cuantumul dobânzii”, a mai spus Șulea.

 

Centura ar urma să aibă 4,3 kilometri, inclusiv cu 2 bretele de legătură spre Metro şi Polus. 

 

Traseul va începe pe strada Cetăţii 1 şi, prin spate pe la Metro şi Polus va face joncţiunea, complet pe sol, fără viaducte, cu municipiul Cluj Napoca, în zona adiacentă depoului de tramvaie din Mănăştur, drumul Sfântul Ioan, urmând să existe 7 puncte de legătură cu DN1. Contăm și pe sprijinul Primăriei Cluj Napoca, pe teritoriul acesteia aflându-se în jur de o sută de metri. 

 

Drumul va fi cu o bandă pe sens, trotuare și rigole. În ceea ce privește construcția efectivă, pentru acest lucru vom accesa un împrumut sau vom emite obligațiuni. Vom vedea care a cea mai ieftină soluție. Oricum, nu mi se pare normal ca realizarea acestui obiectiv să fie susținută doar de administrația floreșteană. Este vorba de un obiectiv de interes regional. Asta e, dacă Guvernul nu ne susține, ne vom descurca singuri. 

 

Floreștiul are această putere. Instituțiile financiare ne curtează deja, întrucât Floreștiul are grad de îndatorare acum ZERO! Sper ca în primăvară să putem efectua primele excavații”, a spus primarul Horia Șulea.

--------------------

UPDATE

 

Declaraţiile dlui. Horia Şulea nu sunt corecte! PSD Cluj a susținut și va susține în permanență proiectele comunității din Florești.

 

Declarațiile primarului Horia Șulea nu sunt corecte și sunt scoase din context având în vedere că acest proiect s-a discutat la capitolul DIVERSE fără nici o explicație coerentă și transparentă asupra datelor tehnice și a CREDITULUI necesar pentru realizarea centurii Florești - Cluj, care va fi suportat de locuitorii din Florești”, precizează reprezentanții PSD Cluj.

 

Primarul din Florești, Horia Șulea, explică de ce e TRAFICUL SUFOCAT

Comentarii Facebook