Liberalii din Cluj îl atacă DUR pe prefectul Gheorghe Vușcan: Irosește un milion de euro

 

Liberalii clujeni îl acuză pe prefectul Gheorghe Vușcan că împiedică desfășurarea alegerilor la Consiliul Județean în turul doi al alegerilor prezidențiale. 

 

Ioan Vușcan, prefectul numit politic face calcule electorale în beneficiul celor de la care consideră el că mănâncă o pâine, nu în beneficiul plătitorilor de taxe, cei care-i susțin cu adevărat salariul. Dacă ar fi să se facă alegeri și pentru funcția de prefect, nimeni nu l-ar alege pe Ioan Vușcan, așa că el știe exact cui să-i fie recunoscător pentru slujbă.

 

Dacă își făcea datoria conform legii, Ioan Vișcan ar fi îndeplinit pașii legali de așa manieră încât alegerile anticipate pentru funcția de președinte al CJ Cluj să fie organizate odată cu turul al doilea al prezidențialelor, scutind contribuabilul clujean de o cheltuială în plus. Și nu orice fel de cheltuială, căci, din calcule politicianiste, Ioan Vușcan a ales să îi ușureze pe clujeni de 1 milion de euro”, a declarat președinte executiv ACL Cluj, Mihai Seplecan.

 

Reamintim opiniei publice că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj a demisionat pe 3 octombrie a.c, dată la care demisia a fost înregistrată oficial la Consiliul Judeţean. Cu toate acestea, Prefectul a constatat vacantarea postului abia trei zile mai târziu, pe 6 octombrie, şi a trimis abia pe 20 octombrie Guvernului adresa de vacantare a postului, în vederea stabilirii datei alegerilor.

 

PNL Cluj consideră că emiterea ordinului se putea face pe 3 octombrie iar anunţarea Ministerului Afacerilor Interne cel mai târziu pe 13 octombrie (în loc de 20 octombrie, cum a procedat prefectul PSD), caz în care clujenii puteau avea ocazia de a-şi alege preşedintele Consiliului Judeţen pe 16 noiembrie, aşa cum era normal şi judicios din perspectiva banului public.

 

Prin rispirea a peste 1 milion de euro din banii publici, prefectul şi reprezentanţii PSD Cluj nu numai că dovedesc sfidarea interesului public dar se pare că doresc să cheme clujenii la urne în timpul sărbătorilor de iarnă, pentru a avea o prezenţă cât mai scăzută la vot”, a spus și senatorul Marius Nicoară, președintele PNL Cluj.

Prefectura Cluj a anunțat Ministerul Administrației și Internelor luni, 20 octombrie, despre demisia lui Uioreanu. Alegerile la funcția de președinte al CJ Cluj ar putea fi organizate cel mai devreme în 35 de zile și cel mai târziu în 90 de zile.

Comentarii Facebook