Corina Crețu, Pro România: Oamenii nu știu despre investițiile UE în România - VIDEO


Comisarul european Corina Crețu, candidat pentru un post de europarlamentar din partea Pro România, a spus că trebuie purtată o luptă mai intensă pentru ca românii să știe care sunt beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană. 

Prima mea procupare a fost aceea de a ridica nivelul de conștientizare a ceea ce UE face, pentru că studiile noastre de la nivelul Uniunii arată că atunci când un om merge într-un spital renovat pe fonduri europene sau școală nu știe că acestea s-au făcut din fonduri europene. A existat și există acest joc care trebuie să înceteze, potrivit căruia tot ceea ce este bun vine de la Guvern sau de la primarie și tot ceea ce este rău vine de la Bruelles. 

Eu cred că avem cu toții această responsabilitate de a ridica nivelul de conștientizare. Oamenii încep să simtă solidaritatea europeană. România a primit 52 de miliarde de euro, în 12 ani de apartenență la UE, la o contribuție de 15 miliarde. 50 de mii de studenți români au beneficiat de burse la aceleași tarife ca toți cetățenii din UE, dar un cetățean al Republicii Moldova, țară care nu e membră, trebuie să plătească de 10 ori mai mult ca și taxă.

Am ridicat restricțiile pe piața muncii. Nu știu dacă vă amintiți de unde am plecat. De la faptul că aveam nevoie de vize și de la faptul că cei care doreau să plece să muncească în străinătate aveau nevoie de permise de muncă. Am militat, în ciuda campaniei și a minciunilor că românii vor invada Marea Britanie, și am ridicat restricțiile și românii sunt tratați egal în toate statele UE.

În continuare voi face același lucru. Vom avea de muncit pentru a ne câștiga credibilitatea ca țară. Avem câteva scopuri pe care nu le-am îndeplinit, cum ar fi Schengenul, dar sperăm ca în scurt timp măcar în ceea ce privește spațiul aerian aceste restricționări să fie ridicate. 

În privința dublului standard, văd că sunt dezinformări, cu toate că s-au adoptat directive. Aceeași companie, dacă face un produs cu ingrediente diferite și calitate diferită va fi sancționată pentru că se va considera competiție neloială. Vreau să vă explic că noi nu putem înlocui guvernele și autoritățile locale, pentru că fiecare va trebui să își facă treaba și să promoveze valorile UE”, a spus Corina Crețu.

Aceasta a precizat că dacă va ajunge în Parlamentul European își va da demisia din funcția de comisar european, începând din data de 2 iulie. Postul va fi ocupat de un interimar până în luna noiembrie, când oricum ar fi expirat mandatul Corinei Crețu și ar fi urmat să fie desemnat alt comisar european.   

Realizat de DHC Media Net SRL la comanda Pro Romania, cod mandatar financiar 41190009

Ioan Rus: România a dat UE 15 miliarde de euro și a încasat 50. Numai din droguri poți face așa profit - VIDEO


Comentarii Facebook