Ioan Rus: România a dat UE 15 miliarde de euro și a încasat 50. Numai din droguri poți face așa profit - VIDEO


Fostul ministru de Interne și al Transporturilor, Ioan Rus, a vorbit despre profitul realizat de România, ca urmare a apartenenței la UE. Acesta l-a criticat pe Liviu Dragnea și a spus că este o catastrofă naturală.

Întrebat dacă UE ar trebuie să impună reguli mai stricte de popularizare în rândul populației a știrilor privind investițiile realizate din fonduri europene, Ioan Rus a spus că: ”Parlamentul și Comisia Europeană nu au multe de făcut ca să conștientizăm investițiile la nivelul cetățeanului român, indiferent de categoria socială din care face parte acesta, pentru că ei au faptele în spatele lor. România a dat 15 miliarde de euro cotizații la UE și UE ne-a dat înapoi 50 de miliarde. UE a stabilit reguli și proceduri după care putem utiliza cei 50 de miliarde, după care mai avem la dispoziție încă pe atâția, pentru că noi nu am cheltuit din ce puteam să luăm, mai mult de 50 de miliarde de euro. Până la urmă politicienii români sunt cei care decid aici. Acum, dacă noi avem la putere un partid care spune că e dublu standard în privința alimentelor, că ne otrăvesc legumele... Uite că am ajuns să importăm mazăre în Madagascar, ca să nu mai luăm de la ăștia... Aceste lucruri trebuie la noi să se întâmple și să se schimbe. Pro România și alte partide, dar mai sunt și alți oameni de valoare, trebuie să ajungă să vorbească asta la televizor. Să vă explice dvs, pentru ca dvs să explicați mai departe. Să nu plătească chiar toate televiziunile să transmită numai discursurile unora, a lui Dragnea în cazul nostru. Sunt patru televiziuni și dau în direct discursul lui Dragnea. E 3000 de euro minutul și se ajunge la jumătate de milion de euro din banii noștri. Altfel nu ai cum să îi informezi pe oameni. Iar Dragnea spune că nu e bine cu Europa și atunci e greu îl să conștientizezi pe cel de la mine din sat că e bine cu UE”. 

Ioan Rus a spus că speră ca o nouă generație să ia puterea în România. ”Dacă noi la alegerile acestea facem 7 - 9%, înseamnă cu sunt suficienți de mulți oameni în România care gândesc pe setul de valori europene pe care noi îl promovăm. Sunt 4 milioane de români în exterior, ce ar însemna să se spargă UE? Cine gândește în termeni de demolare a UE face o greșeală imensă. Putem să mai modificăm unele lucruri, dar nu cu discursuri că UE ne otrăvește, care aparțin unor indivizi care nu au logică și nu au gândire strategică în privința costurilor care pot să apară din ruperea UE.

Noi până la urmă discutăm în termeni de business 100%. Noi, în 12 ani, am pus 15 miliarde de euro și am luat 50 de miliarde. Păi am făcut o afacere extraordinară. Suntem noi o firmă care a investit 15 miliarde de euro și în 12 ani a încasat 50, sunt 4 miliarde de euro profit pe an. Numai dacă ne ocupăm de droguri putem face așa profit, de prostituție sau de alte afaceri de acest gen. În realitate, apartenența la UE este foarte profitabilă pentru noi, ca popor, plus că facem import de valori.

Oricum ai lua-o, discursul lui Dragnea despre UE e o catastrofă naturală și există unii care sunt dispuși să îl accepte, cu toate că dintre miile de oameni duși de la primării și descentralizate la mitingurile PSD nu cred că toți gândesc așa”, a mai spus Ioan Rus.

Și comisarul european Corin Crețu a recunoscut că sunt puțini oameni care, atunci când intră într-o clădire ridicată din fonduri europene sau care circulă pe un drum din fonduri de la UE, știu de unde vin banii. Candidatul Pro România la un mandat de europarlamentar a spus că primarii și cei din guvern preferă să laude investițiile lor, iar de cele de la UE vorbesc prea puțin.

Realizat de DHC Media Net SRL la comanda Pro Romania, cod mandatar financiar 41190009

Comentarii Facebook