Corina Crețu: Discursul împotriva UE e unul împotriva României. Românii să voteze fără frică - VIDEO


Comisarul european Corina Crețu, candidat din partea Pro România la un mendat de europarlamentar, a vorbit despre dezbinarea existentă acum în societatea românească și despre o anumită frică de a vota pe care ar avea-o unii români.

Spre deosebire de alte dăți, regret să spun că ceea ce am constatat în țară este această polarizare excesivă în logica politică românească, ce a suferit schimbări enorme în ultimii 5 ani. Este pentru prima dată de când fac campanie electorală când resimt în societatea românească și printre mulți români o anumită frică și mi se pare acest lucru absolut inadminisibil, pentru că ne întoarcem cu 30 de ani înapoi. 

Vreau să vă spun că am simțit și acest sentiment proeuropean. Toată lumea înțelege că votul din 26 mai este un vot care nu-i privește numai cei 32 de candidați care vor reprezenta România la Bruxelles, pentru că miza este mult mai mare. Miza este de a schimba în bine și a reveni la normal în societatea Românescă.

Sper că am reușit cu echipa Pro România să convingem oamenii în legătura cu importanța apartenenței noastre la UE. Pe de altă parte vrem să schimbăm în bine cursul societății românești. Nimeni nu a plecat dintre noi dintr-un partid de bine, ci pentru că am văzut că se pierd șanse, oportunități și de aceea am aderat la acest nou partid. Trebuie să le mulțumim celor care au decis să facă acest partid. 

Clujul a fost și va rămâne o oază de europenism și îi felicit pe toți clujenii, dar trebuie să spun că am văzut localități foarte sărace în țară, sate depopulate care stau să cadă. Există centre de bunăstare București, Iași, Cluj, Timișoara și Oradea, dar sunt și multe zone sărace.

Cred că în ultima perioadă ne-a dăunat acest atac permanent asupra UE. Cred că discursul îmnpotriva Uniunii Europene este unul împotriva României.  

Mesajul meu final este de nu fi intimidați, oamenilor să nu le fie frică și să fie conștienți că în cabina de vot sunt ei cu ei înșiși, cu inima și sufletul lor. Să voteze conform conștiinței. În opinia mea, orice formă de absenteism va costa mult România. De aceea îi invit la vot pentru că este un drept câștigat, iar cei care s-au născut după anul 2000 să știe că au o șansă pe care părinții noștri sau bunicii noștri nu au avut-o, aceea de a-și alege singuri soarta”, a spus comisarul european Corina Crețu, candidat Pro România la alegerile europarlamentare. 

Alegerile europarlamentare au loc duminică, 26 mai.


Comentarii Facebook