Conturile Primariei Cluj Napoca, blocate din cauza unui proces de un milion de dolari pierdut de RADP Cluj!


Conturile Primariei Cluj Napoca sunt blocate, dupa ce Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP) Cluj a pierdut procesul din afacerea "Patinoarul". Suma castigata in instanta este de 2,87 milioane de lei.

RADP a pierdut procesul intentat de firma GPI Turism Sport, care a dat in judecata RADP Cluj si a cerut plata unor despagubiri in valoare de 3 milioane de lei pentru nerespectarea contractului privind administrarea patinoarului din Gheorgheni, incheiat in 2005.

Curtea de Apel Cluj a dispus plata unor despagubiri de aproape 3 milioane de lei catre firma din Zalau, care a refacut vechiul patinoar al orasului si a investit in instalatia de gheata si in modernizarea infrastructurii o importanta suma de bani.

Avocatul societatii, Loredana Curcudel, a declarat ca "s-a dispus si blocarea conturilor Primariei Cluj Napoca ca si tert proprit in aceasta afacere. Pe intelesul tuturor, pe relatia Primaria Cluj Napoca-RADP toate tranzatiile sunt blocate pana la recuperarea intregului prejudiciu", conform Evz.ro.

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a negat ca instutia pe care o conduce are conturile proprite.

In sedinta Consiliului Local de marti, 22 februarie, directorul RADP Cluj, Ioan Morocazan, a fost acuzat de consilierul Remus Lapusan ca a pierdut procesul pentru ca a avut o aparare "slaba".

Lapusan a mai afirmat ca, pentru a salva situatia, directorul Ioan Morocazan a apelat la avocatul Victor Rusa, pe care l-a platit cu 50.000 de euro. Directorul RADP Cluj a refuzat sa spuna care este onorariul avocatului, spunand ca "nu este vorba despre o suma de 50.000 de euro. Contractul este confidential si nu pot sa va spun suma".

 

In ciuda acestui onorariu gras, incercarea de blocare a executarii silite a esuat si, in ultimele zile, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public Cluj i-au fost sechestrate bunuri in valoare de 500 de mii de lei.

 

Citeste si...

RADP Cluj, acuzata ca plateste un avocat cu 50.000 de euro! Directorul Ioan Morocazan: "Contractul este confidential!"

Comentarii Facebook