Mircia Giurgiu propune modificarea Legii Educatiei pentru ca maghiarii sa invete in romana Istoria si Geografia


Deputatul PDL Cluj, Mircia Giurgiu, propune modificarea Legii nr. 1/2011 privind Educatia Nationala, pentru ca maghiarii si alte minoritati sa nu invete Istoria si Geografia in limba materna.

"Constitutia, actul fundamental pe care se bazeaza intreaga legislatie romaneasca, statueaza faptul ca Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate. Totodata, in Constitutie se mai percizeaza ca in Romania, limba oficiala este limba romana.

De aceea, in conditiile in care exista unitati de invatamant particulare in limba minoritatilor nationale, nu vedem sensul ca in scolile de stat Istoria si Geografia sa fie predate in limba materna a popoarelor conlocuitoare, mai ales ca acestea au posibilitatea de studia in limba materna
", a recizat Mircia Giurgiu.

Legea Educatiei Nationale a fost aprobata in luna ianuarie 2011, iar proiectul de modificare a acesteia va fi depus de Mircia Giurgiu luni, 28 februarie.

Comentarii Facebook