Incepe refacerea liniei de tramvai din Manastur. VEZI restrictiile de circulatie de pe strada Primaverii


Lucrarile de reabilitare a liniei de tramvai din cartierul Manastur, intre strada Bucium si Podul Calvaria, modifica si circulatia pe strada Primaverii.

Restrictiile de circulatie din cartierul Manastur vor fi valabile in perioada 1 iulie – 1 octombrie 2011

Primaria Cluj-Napoca a anuntat ca vor fi facute 4 modificari pe durata lucrarilor:

1. Din cauza ingustarii partii carosabile prin ocuparea a 7 m cu santierul, nu se va mai permite oprirea/stationarea/parcarea pe strada Primaverii. Neconformarea la noua situatie va atrage dupa sine sanctiunea ridicarii autovehiculelor.

2. Se desfiinteaza temporar toate locurile de parcare cu abonament de pe strada Primaverii, pe tronsonul cuprins intre strada Izlazului si Pod Calvaria, dupa cum urmeaza: 27 de locuri de parcare cu plata (in zona str. Primaverii nr. 2 intersectie cu str. Grigore Alexandrescu) si 28 de locuri de parcare adiacente Catedralei.

3. Se suspenda urmatoarele standuri de taximetrie: din zona Clabucet, la intersectia cu strada Ravasului si din zona statiei de carburanti MOL.

4. Statiile de transport in comun se vor muta, astfel incat sa se poata asigura in dreptul statiei o banda de circulatie pe sens. Astfel, se reloca temporar urmatoarele statii de transport in comun: ultima statie la venirea dinspre Centru spre strada Bucium, se muta cu circa 100 de metri catre intersectia strazii Primaverii cu strada Bucium. Statia pe sensul de venire dinspre centru din zona aleii Rucar (Pritax) se retrage inainte de intersectia cu strada Grigore Alexandrescu. Statia autobuzului de transfer de la Pod Calvaia se va amplasa lânga refugiul de tramvai. Statia de tramvai de la nod Calvaria va fi amplasata adiacent insulei de spatiu verde care delimiteaza cele doua sensuri de circulatie de pe strada Primaverii.

 

Lucrarile la tronsonul strada Bucium - Podul Calvaria vor dura 3 luni, iar apoi se va lucra la tronsonul Podul Calvaria - Podul Horea, care va fi gata in 6 luni.

Valoarea investitiei este de 128 de milioane de lei cu TVA si va fi refacuta linia de tramvai care are lungimea de 25 de kilometri.

Trosonul 1 din proiect, intre cartierul Manastur si Piata Garii, ar urma sa fie finalizat in 12 luni, iar abia apoi sa fie "atacat" tronsonul 2, intre Piata Garii si cartierul Iris.

 

Finantarea este asigurata in proportie de 99% din fonduri europene.

 

Vezi si...

Refacerea liniei de tramvai incepe in 1 iulie! Primul tronson refacut este intre strada Bucium - Podul Calvaria VIDEO

Vezi cum se circula pe durata lucrarilor la linia de tramvai VIDEO

Comentarii Facebook