Consilierul judetean Traian Cuc, declarat incompatibil de ANI! Sotia lui are un contract chiar cu Consiliul Judetean Cluj


Consilierul judetean din partea PSD Cluj, Traian Cuc, a fost declarat incompatibil de Agentia Nationale de Integritate deoarece firma sotie sale face afaceri cu Consiliul Judetean Cluj. 

ANI arata ca in acest caz a fost incalcata legislatia "privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre consilierul Judetean in cadrul Consiliului Judetean Cluj, Traian Florinel Cuc, ca urmare a incheierii de catre Consiliul Judetean Cluj, institutie in care domnul Traian Florinel Cuc exercita functia de consilier judetean, a unui contract avand ca obiect amenajarea drumului de acces la gospodaria de apa din localitatea Camarasu, comuna Camarasu, cu SC Gentilia Construct SRL. (...) In cadrul acestei societati, sotia domnului Cuc exercita atat calitatea de asociat, cat si cea de administrator incepand cu data de 16 octombrie 2007", se arata intr-un comunicat ANI.

Consilierul judetetean, Traian Cuc, a declarat ca firma sotiei sale a fost inscrisa la o licitatie fara stiinta lui. "Astept comunicarea oficiala de la ANI si voi lua o decizie in acest caz. Pot sa spun ca a fost o greseala a firmei, eu fiind plecat din tara in momentul in care societatea a intrat in licitatia pentru acel contract", a spus Cuc.

PSD Cluj a reactionat in urma anuntului facut de ANI si a anuntat ca: "PSD Cluj este consecvent in demersurile sale politice prin sustinerea transparentei si responsabilitatii persoanelor aflate in functii publice fata de cetateanul platitor de taxe. Consideram ca putem construi o 'Romanie corecta' doar printr-o atitudine onesta si in litera legii a reprezentantilor politici. in acest sens, suntem convinsi ca domnul Florinel Cuc va lua decizia corecta, de a-si da demisia din functia de consilier judetean. De asemenea, cerem demisia tuturor care se regasesc intr-o astfel de situatie de incompatibilitate".

 

Vezi mai jos intreg comunicatul ANI:

 

Comunicat privind constatarea starii de incompatibilitate, in cazul domnului Traian Florinel CUC

Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre domnul Traian Florinel CUC, Consilier Judetean in cadrul Consiliului Judetean Cluj.

Sub aspect procedural, au fost indeplinite cerintele Legii nr. 176/2010, referitoare la instiintarea persoanelor evaluate, domnul Traian Florinel CUC fiind informat, prin adresa nr. 431/G/I.I./06.01.2011, despre declansarea procedurii de evaluare. Prin intermediul adreselor nr. 95611/G/I.I./29.08.2011 si nr. 102559/G/I.I./16.09.2011, domnului Traian Florinel CUC i-au fost aduse la cunostinta elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

In urma evaluarilor demarate la data de 19.11.2010, s-au constatat urmatoarele:

- incalcarea de catre domnul Traian Florinel CUC a legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, ca urmare a incheierii de catre Consiliul Judetean Cluj, institutie in care domnul Traian Florinel CUC exercita functia de Consilier Judetean, a unui contract avand ca obiect amenajarea drumului de acces la gospodaria de apa din Localitatea Camarasu, Comuna Camarasu, Judetul Cluj, cu S.C. GENTILIA CONSTRUCT S.R.L., societate in cadrul careia sotia domnul CUC exercita atat calitatea de asociat, cat si cea de administrator.

Prin Hotararea nr. 101 din 23 iunie 2004, emisa de Consiliul Judetean Cluj, a fost validat mandatul domnului Traian Florinel CUC de Consilier Judetean.

Incepand cu data de 16.10.2007, doamna Cuc Daniela Cristina, sotia domnului Cuc Traian Florinel, detine, in cadrul societatii comerciale S.C. GENTILIA CONSTRUCT S.R.L., atat calitatea de asociat, cat si cea de administrator.

Astfel, au fost identificate elemente in sensul incalcarii legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor, deoarece, conform dispozitiilor art. 90 din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare, "(1) Consilierii locali si consilierii judeteni care au functia de ... administrator ... asociat la societatile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unitati administrative-teritoriale, nu pot incheia contracte comerciale de prestari de servicii, de executare de lucrari, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritatile administratiei publice locale din care face parte, cu institutiile sau regiile autonome de interes local aflate in subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judetean respectiv ori cu societatile comerciale infiintate de consiliile locale sau consiliile judetene respective. (2) Prevederile alin. 1 se aplica si in cazul in care functiile sau calitatile respective sunt detinute de sotul sau rudele de gradul I ale alesului local".

Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani.

In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate, interdictia de 3 ani opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a incompatibilitatii, in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.

Comentarii Facebook