Deputatul colegiului Dej, Cornel Itu, a votat impotriva legea camatariei! La el in oras acest fenomen este traditie


Deputatul PSD Cluj, Cornel Itu, a votat impotriva promovarii legii camatariei, cu toate ca in colegiul Dej pe care il reprezinta au fost cazuri celebre de camatari retinuti.

Parlamentarul sustine ca a fost ordin de partid si s-a conformat. "A fost un vot politic al PSD. M-am adaptat cerintelor colegilor. Noi, ca opozitie, nu votam tot ce propune puterea. Punctul meu de vedere personal este unul pentru lege. Eu unul sunt impotriva camatariei. Mai ales ca la Dej am avut cazuri tragice legate de fenomenul camatariei. M-am aliniat la votul PSD, dar in sufletul meu pot zice cu mana pe inima ca e o lege corecta", a declarat deputatul Itu, citat de Evz.ro.

In 2009, un grup format de cinci camatari: Tiberiu Boncsina, 40 de ani, Costel Gagiu, 37 de ani, Felician Farcas, 36 de ani, Ovidiu Adrian Stupar, 34 de ani, si Marius Mates, 33 de ani, a fost retinut pentru camatarie. Cei cinci au batut, amenaintat mai multi oameni de afaceri pentru a-si recupera banii dati cu camata.

Grupul percepea dobanzi de 10 - 20% pe luna pentru perioade mai lungi de timp si de 8-10 % pentru perioade scurte, chiar si de 1% pe zi.

Intre cei care a votat impotriva legii camatariei s-a numarat si presedintele PSD, Victor Ponta.

Comentarii Facebook