Clujul va avea taxă auto de acces în centru


Primăria va introduce în viitor o taxă de centru, pentru a decongestiona traficul. 

Clujul are peste 200.000 de masini si numai 50.000 de parcari, astfel că soluția de a reduce numărul autoturismelor din centru ar fi introducerea taxei de centru, pe lângă amenzile aplicate celor care vor să parcheze direct la kilometrul 0. Viceprimarul de Cluj, Dan Tarcea, a spus că taxa de centru este o variantă de viitor.

Nu am discutat încă despre acest moment, analizăm acest lucru, dar nu înainte de a oferi oamenilor alternative. Tehnic este foarte simplu de implementat, sunt camere video în centru care citesc numărul de la plăcuţa de înamtriculare (ca şi cele pentru rovinietă). Este foarte simplu: ai intrat, nu ai plătit, îţi vine acasă amenda. Soluţii tehnice există, noi trebuie să fazăm foarte clar momentul. Vei putea plăti prin SMS, vei putea face un abonament, dar este foarte prematur să vorbim despre momentul acesta”, a spus viceprimarul Dan Tarcea, conform viacluj.tv

Între timp se lucrează la parkinguri, pe Primaverii 20 și Primaverii 8, iar în curând va începe lucrul pe strada Mogoșoaia.

Alte parkinguri aflate în stadiu de proiect se vor construi pe Str Albac-Azuga (se va vota PUZ-ul si PUD-ul In consiliul local apoi se va scoate la licitiatie),

parkingul de pe Gheorghe Dima 39-41, Sighisoarei, Trotusului (are deja PUZ si PUD).

Un parking subteran va fi construit in Piata Cipariu, unde este actuala zona de parcare a Bisericii Greco Catolice, si un parking pe Liviu Rebreanu.

Taxa de centru este o discuție ce a apărut acum câțiva ani, dar administrația locală nu a pus-o în practică de teama de a nu pierde voturi. 

Comentarii Facebook