Prețuri halucinante în noul zgârie-nori al Clujului, din Mănăștur, ridicat cu semnătura lui Boc - FOTO


Apartamentele din turnul care se ridică în cartierul Mănăștur sunt pe cale de a fi scoase la vânzare, cu prețuri extrem de piperate, pentru un bloc la marginea Clujului.

Spre exemplu, un apartament cu 1 camera din West City Tower, care are termen de finalizare în ianuarie 2020, se vinde cu 1.500 euro /mp, adică pentru 43 de mp vânzătorii cer 64.300 euro.

Apartamentul de o cameră este prezentat drept ”spatios, modern si poate fi extrem de usor de amenajat dupa gustul fiecaruia, are o suprafata utila de 42.91 si o terasa de 7.44 mp; pretul pentru terasa este 50% din pretul pe mp util al apartamentului. Se va preda semifinsat”. 

Zona în care este amplasat turnul ete prezentată drept una ”foarte buna din Cluj-Napoca, la 3 km fata de centru, proximitatea fata de multe puncte de interes, vecinatatea de Parcul Colina si Padurea Faget, constituie adevarate avantaje pentru locuitorii sai”. 

Blocul turn de 25 de etaje a provocat un adevărat scandal cu oamenii din zonă, care au reclamat că s-a distrus o stradă pentru ca dezvoltatorul imobiliar să își ducă proiectul la finalizare. Beneficiarul este omul de afaceri Radu Vlas, apropiat de primarul Emil Boc și de fostul PDL. Vlas a deținut și televiziunea Alpha TV și a primit toate aprobările pentru a ridica parkingul din spatele Halei Agroalimentare din Piața Mihai Viteazu pe un teren obținut în concesiune. 

Inițial a fot vorba despre un alt dezvoltator, care nu a primit autorizația de construcție, iar proiectul a murit. Ulterior, lucrurile s-au rezolvat ca prin minune, în momentul în care Vlas a preluat proiectul. 

Blocul a primit aviz de la Comisia de Urbanism a Consiliului Local Cluj-Napoca încă din ianuarie 2008, însă autorizaţia de construire a fost eliberată abia în vara anului 2012. Criza a făcut ca proiectul să fie pus la ”păstrat”.

În 2011, împotriva clădirii s-a pronunţat însuşi primarul interimar Radu Moisin (PDL): ”Eu nu am vrut să rămân în istorie ca şi Funar (fost primar al oraşului-n.red.) care a semnat autorizaţii pentru blocuri din Bună Ziua, blocuri de care nu se mai vede oraşul. Un astfel de bloc este o ruşine pentru municipiu. Este o solicitare care depăşese limitele urbanistice şi pe cele ale bunului simţ”.

În 2012, însă, proiectul iniţiat de firma Imperial Developement a fost cumpărat de Radu Vlas. În aceste condiţii, primarul Emil Boc, revenit în 12 iunie 2012 pe fotoliul de edil-şef a semnat autorizaţia de construire peste circa o lună de zile, în data de 6 iulie. La toate sesizările făcute de cetăţeni, Primăria a răspuns că proiectul a fost autoritzat în mod legal şi eventualele nemulţumiri trebuie rezolvate în instanţă, scria atunci Adevărul.ro. Aceeaşi poziţie a fost comunicată ieri şi de  Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei: ”Din punctul nostru de vedere, proiectul este autorizat şi dacă se respectă prevederile autorizaţiei se poate construi blocul de 25 de etaje”. Acelaşi răspuns l-au primit oamenii şi de la Consiliul Judeţean, Prefectură şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. 

Imagini din cel mai înalt bloc din Cluj-Napoca. Va avea 25 de etaje - FOTO

garsoniera-de-vanzare-cluj-napoca-manastur-107306592.jpg

Comentarii Facebook