Duminica 22 Septembrie

Clujul va avea prima ”stradă inteligentă” din România. Consiliul Local a aprobat proiectulConsiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, în cadrul ședinței de luni, 5 noiembrie, un proiect de modernizare a străzii Molnar Piuariu.

Astfel, conform municipalității, artera va deveni prima ”stradă inteligentă” a orașului, fiind totodată și o premieră națională.

Conform proiectului de hotărâre adoptat luni, strada Molnar Piuariu va fi dotată cu stâlpi de iluminat cu Wi-Fi, camere video, bănci cu porturi de încărcare a telefoanelor prin USB.

S-au aprobat documentaţia şi indicatorii tehnici pentru modernizarea străzii Molnar Piuariu, în vederea atragerii de fonduri europene nerambursabile. Este o premieră naţională, va fi prima stradă smart din România, o stradă inteligentă, cu toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unei astfel de artere. De asemenea, va avea mult spaţiu pietonal, un model de stradă inteligentă şi de realizare a unor structuri urbane din România, pe care îl vom replica şi în alte părţi ale oraşului”, a spus Boc, în cadrul ședinței Consiliului Local.

Finanțarea modernizării străzii a fost asigurată prin fonduri europene, în valoare de 1,3 milioane de euro.
Comentarii Facebook