Duminica 28 Aprilie

Cluj - Un părinte a intrat fără jenă cu copilul în față la coada pentru un loc de parcare. Ce reacție are deputata din Cluj care a inițiat legea


Deputatul USR Cluj, Oana Murariu, inițiatoarea legii care prevede că părinții cu copiii de sub 5 ani pot intra în față la orice coadă, a comentat situația de la coada la parcări. 

În 3 ianuarie, prima zi lucrătoare a anului, clujenii au luat cu asalt Primăria Cluj-Napoca pentru a depune cereri de parcare. Coada s-a format încă de la ora 20.00, din 2 ianuarie. 

Prima persoana care s-a asezat la coada în fața Primăriei Cluj-Napoca a venit încă de la ora 20, în condițiile în care ghișeele s-au deschis abia în aceasta dimineața la ora 8. Numărul locurilor de parcare este mult mai mic fata de cel al mașinilor, așa ca “bătălia” a fost mare. Cererile pot fi depuse și online, dar principiul prin care se redistribuie locurile de parcare rămase libere sau nou construite este PRIMUL VENIT –  PRIMUL SERVIT, iar oamenii nu au vrut sa riste ca platforma sa se blocheze, asa cum s-a intamplat în alți ani.

Spiritele s-au încins în momentul în care un bărbat a apărut în fața primăriei cu doar cateva minute înainte de ora 8, cu un copil în brațe,  știind ca legea ii oferă prioritate într-un astfel de caz. Oamenii s-au revoltat, dar agentul de la intrare a fost obligat sa îl preia în fața, deoarece persoanele însoțite de un minor cu varsta de pana la 5 ani au prioritate atât la ghiseele instituțiilor publice cât si la casele de marcat din magazine.

Oamenii de la coadă au huiduit și au criticat legea privind prioritatea. Știri de Cluj a întrebat-o pe deputata Oana Murariu cum comentează faptul că legea a ajuns metodă de a evita cozile și de produce avantaje rușinoase pentru unii. 

Nu doar în România, ci și în multe state europene există legi similare care instituie facilități pentru părinții însoțiți de copii mici și pentru gravide. Legea pornește de la prezumția de bună credință a beneficiarilor și ea reprezintă categoric un pas înainte pentru noi ca societate civilizată.

Nu putem blama o lege bună pentru cazuri punctuale și regretabile de abuz a prevederilor ei. 

Iar ca notă generală, în special în perioadele în care se cunoaște că va fi aglomerație la o instituție, indiferent cum se numește ea, e necesar să fie luate toate măsurile pentru preluarea cât mai rapidă a oamenilor. Asta pentru că ce ar trebui să guverneze activitatea instituțiilor este respectul pentru toți cetățenii și timpul lor”, a declarat Oana Murariu.

Vezi AICI video. 

Comentarii Facebook