Duminica 28 Aprilie

Zona pietonală din centrul Clujului ar putea fi extinsă. Mașinile ar putea fi interzise complet pe Kogălniceanu, Universității și Iuliu Maniu


Mai multe străzi din centrul Clujului ar putea deveni complet pietonale. Primarul Emil Boc a anunțat că, săptămâna viitoare va înainta o propunere de extindere a zonei pietonale din centrul orașului, în ședința comisiei de circulație. 

Boc susține că Universităţii, Kogălniceanu, Iuliu Maniu ar trebui să fie complet pietonale, pentru a diminua poluarea din centrul orașului.

,,În prima şedinţă a Comisiei de Circulaţie din acest an, de săptămâna viitoare, voi discuta o decizie pe care o susţin spre aprobare. Este vorba despre o decizie de extindere a zonei pietonale în centrul oraşului. Adică Universităţii, Kogălniceanu, Iuliu Maniu şi străzile adiacente. Acele zone trebuie să devină pietonale în totalitate, cu excepţia riveranilor.

E o zonă atât de frumoasă, e un spaţiu central pietonal atât de plăcut, ar fi păcat să îl omorâm cu maşini, să existe poluare în centrul oraşului. Alţii fac asta de 50 de ani încoace. Nu inventăm noi nimic acum.

Puteţi să vă uitaţi să vedeţi perspectiva de pe Iuliu Maniu pietonală cu catedrala ortodoxă la un capăt cu catedrala romano-catolică la celalalt capăt. La fel şi la intersecţia cu Kogălniceanu şi Universităţii. La clădirile în oglindă de la începutul străzii Iuliu Maniu.”,  a declarat Emil Boc, joi, la NapocaLive.

Mai mult, primarul spune că această decizie ar duce la o creștere economică.

,,Eu sunt convins că asta va genera şi o dezvoltare economică. Aşa s-a întâmplat şi în occident. Prima dată lumea a fugit la mall, după mall lumea a fugit înapoi în centru când au existat condiţii să îşi dezvolte afacerile. Sunt convins că dacă vom realiza aceste zone pietonale magazine importante care sunt şi în mall vor reveni în centru.

Prima dată se va lua decizia dacă va rămâne zonă pietonală, apoi se va face semnalizare şi tot ce mai trebuie. Să vedem ce se întâmplă apoi cu Brătianu. Eu cred că săptămâna viitoare această decizie va fi luată. Eu personal susţin această idee. Voi vedea ce părere au şi cei din Comisie”, a adăugat Emil Boc.


Comentarii Facebook