Clujul e în concurs cu Oradea? Cine câștigă? Emil Boc a făcut mișto fin de centurile din Oradea


Primarul Emil Boc neagă faptul că este un competiție între Cluj-Napoca și Oradea, dar a lansat unele înțepături la adresa centurilor făcute de șeful județului Bihor, Ilie Bolojan.

Avem 200 de milioane de euro pentru exproprieri. E un lucru consistent. Arată valoarea a două centuri de la Oradea, numai pentru exproprierile de la Cluj. Evident că acolo unde se face centura, cel care are terenul va fi despăgubit. 

Cei care sunt nemulțumiți se pot duce în instanță și judecătorul va tranza suma finală pentru expropriere”, a precizat primarul Emil Boc, care a atacat voalat investițiile de la Oradea, în pasaje și centuri.

Acesta a precizat că este conștient că orașul este scump, în special pe piața imobiliară, dar că nu poate face nimic în acest sens. Prioritare la Cluj sunt investițiile de care se vorbește deja de circa 6 ani: centură, metrou spital regional (se vorbeste de 12 ani). 

În privința urbanismului, nu noi reglăm, economia de piață. Primarul face tot ce poate pentru a oferi condiții de calitate a vieții. Zona metropolitană și Clujul nu au pierdut ca populație, prin recensământ. 

Suntem în primele 10 orașe din Uniunea Europeană. Că avem lucruri de îmbunătățit, sunt conștient de asta. Da, suntem, conștienți: facem centură, metrou, tren metropolitan, Spital Regional de Urgență, culoar de mobilitate verde -  albastru pe malul Someșului… Toate acestea sunt în derulare, dar și noi avem o viață de om, nu avem 10 vieți ca să le putem face pe toate. Alții le-au făcut în istorie în urmă cu 50 de ani. Noi le facem acum accelerat pentru a arde unele etape și pentru a rămâne relevanți în Uniunea Europeană.

Acestea sunt limitele pe care le avem. Nu se pot face lucrurile peste noapte, dar nici nu puteți spune că nu se fac lucruri”, a mai punctat Emil Boc. 

În Oradea s-a lucrat până în ultima zi din an. Lanț de tuneluri predat cu 8 luni înainte de termen, administrația Boc ar putea lua exemplu!

Comentarii Facebook