Joi 30 Iunie

Cluj: Gratuităţi la transportul în comun pentru persoane vârstnice şi în 2015

 

Pensionarii şi persoanele vârstnice din Cluj-Napoca vor beneficia şi în acest an de facilităţi pentru mijloacele de transport în comun. 

 

Cei cu vârsta sub 70 de ani, cu veniturile lunare sau cuantumurile înregistrate pe cuponul de pensie la rubrica ”Total drepturi” sub 1.300 lei, beneficiază de gratuitate la transportul în comun pe toate liniile de transport în comun din municipiul Cluj-Napoca şi pe raza comunelor Floreşti şi Apahida. De aceeasi facilitate beneficiază persoanele cu vârste de peste 70 de ani şi cetăţenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca (indiferent de cuantumul venitului). Aceste drepturi sunt acordate în conformitate cu HCL nr. 715/2007, completată prin prevederile HCL nr. 195/2009.

 

De asemenea, persoanele cu veniturile lunare sau cuantumurile înregistrate pe cuponul de pensie cuprinse între 1.301 şi 1.500 lei, beneficiază de gratuitate la transportul în comun pe o singură linie pe raza municipiului.

 

Pentru eliberarea abonamentelor CTP, este necesar ca aceste categorii de persoane să prezinte următoarele documente:

- Buletin / carte de identitate;

- Ultimul cupon de pensie;

- Ultimul abonament –  se va preda; 

- Fotografie  recentă;

 

Persoanele beneficiare ale Legilor nr. 118/1990, 189/2000 şi OUG nr. 214/1999 – strămutaţi, refugiaţi, deportaţi şi deţinuţi politici -  beneficiază de gratuitate la transportul în comun pe toate liniile în cadrul Asociaţiei Metropolitane de Transport Public Cluj (municipiul Cluj-Napoca, comunele Floreşti, Apahida, Baciu, Chinteni, Feleacu şi Ciurila). Aceste persoane vor trebui să prezinte în plus, faţă de documentele enunţate mai sus, Decizia sau Hotărârea emisă de Casa Judeţeană de Pensii Cluj şi două copii după ultimul cupon de pensii.

 

Persoanele care anul trecut nu au beneficiat de abonament sau l-au pierdut, se vor prezenta la biroul de abonamente de la Sediul CTP Cluj-Napoca S.A. (B-dul 21 Decembrie 1989 nr. 79A), având asupra lor şi decizia de pensionare.

 

Eliberarea abonamentelor pentru anul 2015 se va face până în 15 februarie 2015, la următoarele puncte CTP Cluj-Napoca S.A.:

 

Cartierul Mărăşti

 

- sediul  CTP (B-dul 21 Decembrie,  nr.79A)

- zona Liceului de Arte Plastice (str. A. Vlaicu)

- zona IRA (str. A. Vlaicu)

 

Carierul Gheorgheni 

 

- Bistriţei  (Str. N. Titulescu)

- Băişoara  (Al. Băişoara)

 

Carierul. Zorilor

- Zorilor (str. Observatorului)

 

Cartierul  Mănăştur

- Minerva (str. Primăverii)

- Câmpului (Calea Mănăştur)

- Calvaria (str. Primăverii)

 

Cartierul Grigorescu

- 1 Decembrie 1918 (str. Fântânele)

- Buzău (str. Al. Vlahuţă)

 

Cartierul Dâmbul Rotund, Iris

- Gară – P-ţa Gării

- Clujana– P-ţa 1 Mai

 

Centru

- P-ţa Mihai Viteazul

 

Anul trecut au beneficiat de aceste gratuităţi peste 50.000 de pensionari clujeni.

Comentarii Facebook