Tratați ca niște cerșetori la coada pentru ajutoare alimentare europene! Boc a pus ”biciul” pe funcționari - FOTO

 

Peste 250 de clujeni au luat cu asalt punctul de distribuție a ajutoarelor alimentare europene. Organizarea a fost sub orice critică, fiind un singur angajat al Primăriei care să gestioneze toată situația. 

 

Oamenii s-au pus la rînd de la ora 4.00, dar numai la 8.30 au început să fie împărțite ajutoarele.

 

Am venit să fiu primul, la ora 4.00 am fost aici, m-am îmbrăcat gros. Am vrut să nu stau mult la rând la ajutoare. Iau alimente pentru soţia mea care are o pensie de doar 350 de lei pe lună. Să vedem cât ne vor ajunge aceste alimente”, a spus un clujean.

 

Am pensie de 250 de lei și alimentele astea sunt vitale pentru mine”, a mai spus un alt bărbat. 

 

Clujenii au reclamat că a fost o lipsă totală de organizare și că s-au plimbat ca animalele de la o ușă la alta ca niște cerșetori. ”Este bătaie de joc, nu au anunţat la ce uşă să stăm, nu au pus măcar un afiş, ne-am mutat de la o uşă la alta, iar unii şi-au pierdut rândul. Când am intrat, era un singur funcţionar care ne servea, care căuta pe tabele numele. Umilinţă maximă, după ce că suntem săraci şi amărâţi”, a spus un pensionar.  

  

Pe listele Primăriei Cluj-Napoca sunt 13.839 de persoane care beneficiază de aceste ajutoare.

 

Cantitatea de alimente de care beneficiază fiecare persoană este ambalată în două cutii, iar o cutie conţine făină albă – 3 kg, paste făinoase 400 gr – 1 bucată, zahăr – 2 kg, ulei – 2 litri, făină de porumb – 3 kg, conservă din carne de porc 300 gr – 4 bucăţi, conservă din carne de vită 300 gr – 3 bucăţi, o conservă de pate de ficat de 200 de gr. 

--------------------

UPDATE

 

Distribuirea ajutoarelor a fost făcută de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. La ședința săptămânală de lucru, de luni dimineața, directorul Direcției, Aurel Mocanu, a fost întrebat de primarul Emil Boc cum decurge distribuirea alimentelor, iar acesta a replicat că bine. Conform unor surse, primarul fusese informat chiar în acele momente că situația este dezastoasă.

 

Emil Boc i-a cerut lui Mocanu ca în 15 minute să fie trimiși 8 angajați la depozitul cu alimente de la UE pentru ca situația să fie decongestionată.

 

În jurul orei 12.00, la depozit se aflau cei 8 angajați.

 

 

 

Comentarii Facebook