Cluj Arena, mâncată de faliment, pentru că societatea nu a reușit să facă stadionul rentabil


SC Cluj Arena SA, firma înființată în 2011 pentru a administra stadionul Cluj Arena, a dat faliment, după ce nu a mai putut să achite o datorie de 15 milioane de lei.

Dispune închiderea procedurii falimentului debitoarei SC Cluj Arena SA. Dispune radierea debitoarei din evidenţele Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj. Dispune notificarea prezentei sentinţe Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Cluj Napoca şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj. Descarcă lichidatorul judiciar de îndatoriri şi responsabilităţi. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare, apel care se va depune la Tribunalul Specializat Cluj”, arată soluția pe scurt a instanței, citată de Gazeta de Cluj.

Știri de Cluj a scris despre acest scandal din 2015. SC Cluj Arena SRL nu generează venituri și nu este rentabilă

După finalizarea imobilului, legea prevedea plata unui impozit de 18 milioane de lei, către Primăria Cluj-Napoca. S-a reușit plata a 3 milioane, dar societatea condusă de Radu Rațiu, consilier județean PNL și apropiat al președintelui Alin Tișe, nu a mai avut venituri pentru a plăti restul sumei.

În 2015, fostul președinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan, spunea că problema poate fi rezolvată în trei moduri: 

Am avut o discuție cu liderii consilierilor județeni și joi, (13 august 2015), voi lua legătura cu domnul primar Emil Boc. Din partea consilierilor județeni voi veni cu trei propuneri pentru salvarea stadionului.

Prima este ca Primăria Cluj-Napoca, prin Consiliul Local, să devină acționar cu 99% în SC Cluj Arena SA, adică să le cedăm lor societatea, unde să își pună director și Consiliu de Administrație, dar clădirea stadionului să rămână la Consiliul Județean Cluj. Ei pot să administreze atât stadionul, cât și Sala Polivalentă, să aducă Untold și Metallica, dacă vor. 

A doua propunere vizează insolvența societății, care nu este un lucru rău. Multă lume se sperie. Prin insolvența societății Cluj Arena nu va fi afectat stadionul. Nu va fi vândut nimic. Prin această insolvență se va face o reorganizare, penalitățile nu vor mai curge la impozitele pentru Primărie și se pot face cheltuieli curente, pentru salarii, gaz, curent și lumină. Insolvența este asupra societății Cluj Arena, nu asupra stadionului. 

În al treilea rând, putem ceda stadionul ca si clădire, prin vânzare, Primăriei Cluj-Napoca la prețul de construcție și cu acești bani putem asfalta drumurile județene. La această ofertă vreau să plusez și să cedăm și Filarmonica Transilvania”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan.

Pentru că nu s-a reușit să se facă nimic, fiind și neînțelegeri politice, s-a ajuns la insolvență, iar apoi la faliment. Stadionul, în afară de Untold și meciurile U Cluj, nu are nicio activitate și veniturile abia acoperă întreținerea și salariile angajaților. 

Comentarii Facebook