USR îl acuză pe Emil Boc că minte: Nu USR a scos centura din PNRR. E o minciună


USR îl acuză pe primarul Emil Boc că minte atunci când spune că USR, prin fostul ministrul Cătălin Drulă, a scos Centura Metropolitană a Clujului din PNRR.

Cătălin Drulă NU a scos centura din PNRR, din simplul fapt că ea nu a fost niciodată acolo, ci doar într-un ”wishlist” fantezist inacceptabil și nici măcar discutat la Bruxelles, în care fostul ministru de la Fonduri Europene Bolos a pus electoral înainte de alegeri toate proiectele posibile și imposibile ca să amăgească primarii PNL și electoratul. Decizia de nu include centura in PNRR a fost o decizie obiectivă a Comisiei Europene pentru că proiectul nu era prietenos cu mediul și nu era suficient de bine pregătit!

Cătălin Drulă, Presedinte USR, fost Ministru al Transporturilor:

„De 5 ani domnul Emil Boc a preluat în propria ogradă acest proiect și nu a reușit până azi să finalizeze nici măcar studiul de fezabilitate. Încă nu este aprobat studiul de fezabilitate. Nu există acord de mediu. Nu sunt făcute exproprieri. Și, evident, nu e lansată licitația de lucrări.

Mi-aș fi dorit din toată inima ca acest proiect major pentru Cluj în valoare de 800 de milioane de euro să fie mult mai avansat și să poată fi inclus pentru finanțare europeană prin PNRR.  Însă cerințele Comisiei Europene au fost extrem de clare: proiectele trebuie finalizate cel târziu în 2026.

Am găsit la vremea respectivă și soluția corectă de finanțare pentru centura Cluj: fonduri structurale “clasice”, Programul Operațional Transport 2022-2030. Domnul Boc știe asta pentru că i-am comunicat direct la vremea respectivă și mi-a dat dreptate că este soluția corectă.  În schimb, de la o vreme s-a apucat să îmi menționeze numele obsesiv și să arunce cu vina imaginară spre PNRR. Domnule primar, mai bine apucați-vă de treabă, că proiectele de infrastructură se fac cu muncă și seriozitate, nu cu gargară și populism.”

Centura trebuie făcută cât mai rapid! Foarte multe dintre proiectele locale sunt conectate cu centura și când cerem să se rezolve, ni se răspunde să așteptăm după aceasta. Pe bună dreptate, lipsa centurii e unul dintre reproșurile cel mai des auzite ale clujenilor față de administrația locală, iar încercarea de a găsi alți vinovați nu e altceva decât o lipsă de asumare după 18 ani de mandat, dar și o insultă la adresa inteligenței clujenilor”, spun cei de la USR.

Boc e ”fript” pentru că nu are bani pentru Centura Metropolitană. Acum spune că ar fi renunțat la metrou pentru centură

Comentarii Facebook