Citeste scrisorea lui Alin Tise catre colegii lui din PDL , in care acuza conducerea filialei de "aroganta si suficienta"

 

Alin Tise a scris pe blogul lui personal o scrisoare adresata colegilor din PDL, pe care ii acuza de aroganta.

 

"'Degeaba stai sus pe creanga, in copac, daca nu mai vezi nimic in jurul tau datorita frunzelor?

Cam asa suna o veche zicere, cunoscuta sub numele  de povestea celor care merg pe frunze. Se spune ca odata, demult, cineva a ajuns sus intr-un copac. A fost urcat acolo primavara, inainte ca mugurii sa se transforme in frunzis. Era foarte frumos acolo, la inaltime. Aerul mai curat, perspectiva mai larga, toata lumea te vede, iar tu vezi toata lumea.  Apoi a sosit vara, cu caldura si soare. si era frumos acolo, la inaltime. Umbra frunzisului alunga caldura, aerul e la fel de curat, deh, doar e aer de inaltimi. Mai sunt fructele, pregatite sa dea in pârg. Ce daca nu mai vezi lumea din jur din ascunzisul frunzelor? Principalul e ca nimeni nu te vede?

Apoi a sosit toamna? Iarasi bine, intre frunzele ruginii, printre fructele date in pârg. Doar ca dimineata incepe sa se simta frigul. incet crengile se golesc si de frunze si de rod, iar peste ele se aseaza frigul si lunecusul ghetii. E tot mai greu sa stai acolo, cocotat pe creanga. si nimeni in jur. Cei care te-au urcat odinioara te-au parasit in uitarea verii, când ai stat pitit intre crengile pline de rod. Nimeni nu iti mai aude chemarile. incet, creanga nu mai e palatul cu rod si liniste de odinioara. si, deodata, aluneci si cazi?

Povestea originala e putin altfel. Dar esenta sa ramâne. in plus, se potriveste unora dintre cei care in prezent conduc PDL Cluj si care vor conduce si in viitor.


Trebuie sa o spun din capul locului ca, in calitatea mea de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, apreciez enorm efortul si munca colegilor mei si a lui Emil Boc, care au facut posibil succesul din ultimele alegeri. Totodata, apreciez si onestitatea si devotamentul sincer al membrilor de partid. Dorinta lor sincera de a pastra organizatia locala a partidului unita. impreuna si alaturi de ei am reusit ca judetul Cluj sa implineasca cele mai bune rezultate si sa deruleze cele mai importante proiecte din ultimii 20 de ani.


Din pacate, organizatia noastra judeteana nu are exercitiul in organizarea unor alegeri interne reale. Ne-am bazat pe imaginea foarte buna a lui Emil Boc si am uitat ca trebuie sa confirmam politic si individual. imi cer scuze aici colegilor care reprezinta exceptia si care intaresc regula enuntata.


Le multumesc public tuturor care, in mod sincer si colegial, apreciaza munca mea. Le multumesc si celor care si-au declarat sustinerea pentru o eventuala candidatura a mea pentru functia de presedinte al PDL Cluj. Nu credeam ca sunt atât de multi. Le apreciez curajul, greu de regasit in cadrul altor partide, si sunt placut surprins de numarul mare al celor care mi-au aratat sustinerea. Sunt convins ca toti acestia au asteptat un semnal din partea mea si au o viziune asupra viitorului PDL Cluj. Simpatia si increderea lor ma onoreaza. Am convingerea ferma ca impreuna am fi câstigat, fapt care ma face sa imi pastrez indrazneala, forta si speranta in viitor.


Am incredere in oamenii acestui partid, care mai stiu sa fie oameni normali.


Consecvent fiind deciziei luate, anunt public ca nu voi candida la nicio functie de conducere a PDL Cluj. in acelasi timp, pentru prezent, nu voi accepta nici statutul de participant ca membru de drept in organele de conducere a organizatiei judetene, din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean.


in plus atrag atentia public ca aroganta si suficienta, combinate cu totala rupere sau ignorare a realitatilor generale, conduc la degradarea si pierderea, in ultima instanta, a credibilitatii. Dragi colegi, sunt convins ca multi dintre voi simtiti aceste lucruri, si va indemn sa luati pozitie, pentru viitorul acestui partid. Pentru ca, nu trebuie sa uitam, viitoarele alegeri locale, care vor avea loc in anul 2012, vor trebui câstigate in primul rând de cei care vor fi alesi acum sa conduca destinele acestei organizatii.
Dragi colegi, mi-as dori ca alegerea voastra sa aduca in fruntea organizatiei un veritabil lider, cu notorietate si credibilitate in judet, care sa-l legitimeze politic in fata clujenilor, locomotiva pentru alegerile locale atât din Cluj-Napoca si Huedin, dar si din Caseiu, Buza sau Ploscos.


Momentul adevarului se apropie foarte repede? alegerile locale din 2012.
"

Comentarii Facebook