Basarabenii din Cluj Napoca s-au bucurat degeaba: "Ne asteptam ca exit poll -urile sa fie mai credibile!"


Presedintele de onoare al Asociatiei Grupul de Initiativa Basarabeana din Cluj Napoca, Nicolae Leva, a declarat pentru Stiri de Cluj ca se astepta sa rezultatele exit poll-urilor sa fie mai precise.

Datele preliminare prezentate duminica seara ii dadeau ca si castigatori ai alegerilor pe reprezentantii fortelor democratice din Republica Moldova, dar dupa numararea a 93,5% din voturi situatia sta altfel.

PCRM are 44 de mandate in noul Parlament, PLDM - 31, PDM - 15, iar PL - 11, astfel ca daca alianta proeuropeana va fi refacuta va putea vota guvernul, dar nu va va avea destule voturi pentru a-l alege pe seful statului.

"Eu ma asteptam ca exit polurile sa fie credibile si sa fie cu o marja de eroare mai mica, dar momentan voturile din Diaspora nu sunt numatate si sunt circa 55.000 - 58.000 de voturi. Adica 4 mandate si sper ca majoritatea sa fie pentru alianta", a declarat pentru Stiri de Cluj presedintele de onoare al Asociatiei Grupul de Initiativa Basarabeana din Cluj Napoca, Nicolae Leva.

La aflarea rezultatelor exit poll -ului de duminica seara, cateva zeci de basarabeni au mers in mars pana in Piata Unirii, unde au cantat imnul Republicii Moldova.

Comentarii Facebook