Centrul Agro Transilvania Cluj își bate joc de comercianți. De ce sunt ținuți producătorii la cozi câte 8 ore

 

La Centrul Angro Transilvania, locul unde producătorii își duc spre desfacere legumele și fructele, se formează după ora 20.00 cozi uriașe.  

 

Oamenii dorm în mașini în fiecare noapte pentru a putea prinde un loc în centru. Consilierul local PNL Cluj, Ioan Bîldea, acuză conducerea Centrului că nu este suficient de flexibilă la problemele oamenilor și nu extinde programul. 

 

Actualul program, de la ora 4:00 la ora 20:00, duce zilnic la formarea unei cozi de cel puțin 100 de mașini mari cu produse care stau și așteaptă la rând să intre în piață, după ora 20:00 până dimineața la ora 4:00. Drept urmare, comerțul se desfășoară în stradă, pe drumul de acces în piață. Dacă un producător local vine dimineața, datorită faptului că nu-și permite să stea la coadă cu o seară înainte și să doarmă în mașină, va avea acces la o locație mai proastă în piață. Astfel, va fi nevoit să aștepte până când ceilalți comercianți își vând produsele pentru a putea efectiv să își vândă marfa. Dacă accesul în piață s-ar putea face non-stop, producătorii ar putea veni să-și vândă marfa la orice oră, în funcție de ritmul în care recoltează și ajung la piață, pentru că sunt clienți până seara târziu, clujenii vin inclusiv noaptea pentru aprovizionare.

 

Din cauza orarului de acces pentru comercianți, doar cei care își permit să vină cu mașinile după ora 20:00 și stau la coadă dormind în mașină, ajung să vândă dimineața când vin clujenii să se aprovizioneze cu produse proaspete. Dezavantajați sunt producătorii locali care nu își permit să stea noapte de noapte la coadă. În schimb, cei care își permit să stea la coadă sunt cei care colectează marfa din zonele din sudul țării și vin să vândă în ceea mai mare piață din zonă, piața Agro Transilvania”, precizează Bîldea.

 

Consilierul solicită modificarea programului, astfel încât comercianții şi cumparatorii să poatăp avea acces la orice oră.

Comentarii Facebook