Cei care fac noul PUG al Clujului apreciază arhitectura de bună calitate din cartierele Buna Ziua, Europa și Măgura (Valea Fânațelor)


Echipa Synergetics, care face noul PUG al Clujului apreciază cartierele Buna ziua, Europa și Măgura ca fiind de bună calitate și cu arhitectură modernă. 

Un clujean i-a întrebat dacă vorbesc serios sau fac bășcălie. ”Vă mulțumim pentru observație. Cartierele pe care le menționați nu au fost enumerate în contextul afirmației "Arhitectura este modernă, de bună calitate", ci în contextul frazei anterioare, prin care remarcam faptul că, de pe un deal, în Cluj se observă foarte ușor etapele de dezvoltare (zonele din perioada medievală, zonele din perioada comunistă, zonele din perioada post-decembristă)”, au răspuns aceștia.

Redăm mesajul celor care lucrează la PUG:

Am început studiile de fundamentare pentru reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al Municipiului Cluj-Napoca. La final de iunie și început de iulie, colegii de la departamentul Urbanism – Elena Lemnaru, Alexandra Fetter, Larisa Gonțilă și Claudiu Bîță, care se ocupă de proiect – au fost într-o primă vizită la Cluj-Napoca, unde au cartat în GIS cartierele și principalele repere pentru a le putea vizita, au luat la pas orașul și au avut primele întâlniri de cunoaștere cu reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România (OAR Transilvania), ai Asociației civile și ai Primăriei. Date din teren au fost culese cu ajutorul aplicației Collector, de la Esri.

Dincolo de analize și concluzii ce vor face obiectul unor rapoarte amănunțite, ne-au impresionat primele mărturisiri, la cald, ale colegilor: Cluj-Napoca este un oraș (cum puține sunt în România) ce poate fi observat și analizat de sus, de pe un deal, de unde se remarcă foarte ușor etapele de dezvoltare – perioada medievală (centrul vechi), perioada comunistă cu cartierele emblematice și perioada post-decembristă, cu zone nou-dezvoltate (cartiere precum Bună Ziua, Europa, Măgura - Valea Fânațelor (n.red. zonă cu 250 de case fără autorizație).

Arhitectura este modernă, de bună calitate. 

Oamenii sunt deschiși spre dialog și formează o comunitate implicată în procesul de dezvoltare a orașului”.

Foto: Synergetics

Comentarii Facebook