Parcul Feroviarilor va deveni o oază verde în Cluj-Napoca. Tanczos Barna: „Parcul Feroviarilor se poate încadra în categoria de parc natural”


Ministrul Mediului Tanczos Barna, a vorbit la Cluj-Napoca despre Parcul Feroviarilor, explicând inițiativa Primăriei Cluj-Napoca, în colaborare cu Ministerul Mediului, de a transforma acel spațiu într-o oază verde de natură.

Am mai discutat cu domnul primar despre parcul CFR, parcul Feroviarilor, care poate deveni o oază verde în Cluj-Napoca. Ministerul Mediului susține inițiativele unităților administrativ-teritoriale prin care se dorește creearea unor parcuri naturale, unor oaze verzi în cadrul orașelor. Aceste încercări au pornit din București, odată cu stabilirea acelei locații, care astăzi se numește Parcul Natural Urban Văcărești. Astăzi mi s-a prezentat proiectul Parcului Feroviarilor, care, de asemenea, poate să se încadreze în această categorie de parc natural, dacă investițiile vor permite ca în acea locație să existe zone umede, zone de recreere, zone care să fie folosite de cetățeni în scop de recreere, de liniște, de plimbare și de admirare a frumuseților naturii, chiar și în centrul unui municipiu.”


Comentarii Facebook