Marti 9 August

Pe drumul spre Salina Turda se fac lucrări de întreținere. Este vorba de tronsonul Ceanu Mare - Morțești - Ploscoș - FOTO


Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere ce vizează refacerea sistemului rutier pe tronsonul Ceanu Mare – Morțești – Ploscoș situat pe drumul județean 161B.

Lucrările vizează, astfel, un sector de drum în lungime de aproape 12 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 0+000 și 11+827.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ”Lucrările pe care le-am demarat sunt importante deoarece acest drum face legătura între zona de sud-est a județului și municipiului Turda, respectiv realizează joncţiunea cu drumul de acces spre Salina Turda, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Clujului”.

Vor fi executate lucrări constând în plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil a acostamentelor, refacerea terasamentelor deteriorate, realizarea stratului de balast cu așternere mecanică, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, reprofilarea drumurilor laterale, înlocuirea sau prelungirea de podețe, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea căii de rulare și montarea de parapeți metalici.

În această fază se execută lucrări constând în lărgirea căii de rulare, săpături și realizarea de fundație din blocaj de piatră brută în zonele afectate.

Comentarii Facebook