Ce spune Victor Ponta despre tragedia de la Câmpia Turzii, unde un disponibilizat s-a sinucis

 

Premierul Victor Ponta a declarat că firmele private care nu își plătesc datoriile către angajați riscă amenzi. Un caz concret menționat de primul ministru este cel al angajaților de la Mechel Câmpia Turzii. 

 

Oamenii au fost dați afară de acționarul rus de la Mechel, dar salariile compensatorii nu le-au mai primit și protestează de câteva zile.

 

Chiar dacă vorbim de o companie privată, înţeleg disperarea multora dintre cei de acolo. Am încercat în orele de dinainte, şi o să o rog pe doamna ministru Pană şi, sigur, cu Ministerul Justiţiei, să vedem dacă putem aduce o modificare legislativă, chiar şi în cazul companiilor sută la sută private, care nu îşi respectă obligaţiile prevăzute în contractele colective de muncă faţă de angajaţi, dacă putem să aducem anumite sancţiuni”, a declarat Victor Ponta.

 

După ce un angajat s-a sinucis, prefectul Vușcan vrea să acorde ajutoare financiare celor disponibilizați

 

Premierul a spus că statul nu poate interveni acum în niciun fel în activitatea unei firme private care nu îşi respectă obligaţiile faţă de angajaţi, dar că o lege în acest sens ar evita producerea unor tragedii cum a fost cea de la Mechel Câmpia Turzii, unde un angajat s-a sinucis.

 

Ioan Bozdog, muncitorul de la Mechel care s-a spânzurat, avea datorii la bancă

Comentarii Facebook