Carti de identitate pentru localnicii din comuna Savadisla!


81 de persoane din Savadisla au carti de identitate noi, in urma unei actiuni organizate de Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Cluj (DJEP).

"Lucratorii DJEP sprijiniti de autoritatile locale si organele de politie, au executat o activitate de preluare a imaginii si de primire a documentelor necesare eliberarii actelor de identitate. Cu aceasta ocazie au fost primite de la locuitorii comunei un numar de 81 cereri, reprezentand diferite cazuri: 6 tineri care au implinit varsta de 14 ani; 4 persoane pentru schimbare de domiciliu, 29 de persoane pentru preschimbarea buletinului de identitate; 34 persoane cu carti de identitate expirate si 8 persoane care s-au regasit in alte situatii, actele de identitate urmand sa fie eliberate in termenul prevazut de  normele legale", se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean Cluj.

DJEP Cluj a mai facut, in perioada 2009-2010, 17 actiuni cu statia mobila, respectiv in comunele Camarasu (de 2 ori), Capusu Mare, Ceanu Mare, Chinteni, Gilau (de 2 ori), Maguri Racatau, Savadisla (de 2 ori), Suatu, Tritenii de Jos, Negreni (de 2 ori), Borsa, Aschileu, Vultureni si Bontida.

Astfel, 1.860 de persoane au primit carti noi de identitate.

"Consiliul Judetean Cluj va lua toate masurile necesare pentru ca deplasarile in teritoriu cu statia mobila in vederea preluarii documentelor pentru tiparirea cartilor de identitate sa continue si in perioada urmatoare, incercandu-se acoperirea unei cat mai mari parti a judetului. Detinerea unui act de identitate valabil este o conditie de baza pentru ca fiecare cetatean al judetului sa poata beneficia de drepturile conferite de lege si de serviciile furnizate de administratia publica. Aceste activitati se desfasoara in principal in sprijinul persoanelor carora starea sanatatii sau posibilitatile materiale nu le permit sa se prezinte la ghiseu pentru obtinerea documentelor de identitate, contribuind astfel la reducerea riscului de marginalizare sociala a acestor categorii de persoane defavorizate", a declarat presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise.

Cartile de identitate pot fi solicitate sau preschimate la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor la care sunteti arondati cu domiciliul sau la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Cluj, din Cluj Napoca, strada Aviator Badescu, nr. 7-9.

Comentarii Facebook