Buda: Victor Ponta se plânge că ”din cauza acţiunilor DNA nu mai absoarbe fonduri europene”

 

Europarlamentarul Daniel Buda îi cere demisia premierului Victor Ponta, care se plânge că ”din cauza acţiunilor DNA nu mai absoarbe fonduri europene”.

 

Înţeleg că Victor Ponta s-a plâns cu puţin timp în urmă că din cauza acţiunilor DNA nu mai absoarbe fonduri europene iar eu aş fi cerut tăierea acestora la Bruxelles. Las la o parte faptul că Victor Ponta foloseşte un dublu limbaj, criticând în ţară acţiunile DNA însă la Comisia Europeană laudă activitatea acestei instituţii, ca şi când ar avea vreun “merit”.

 

Dincolo de faptul că, de când sunt europarlamentar întotdeauna m-am bătut pentru a atrage fonduri pentru România şi pentru ca fermierii români să fie trataţi la fel ca şi ceilalţi fermieri din ţările UE, niciodată nu am cerut tăierea fondurilor europene, ba mai mult, nu de puţine ori am avut acţiuni comune inclusiv cu europarlamentarii de la PSD, pentru ca România să fie tratată în mod corect. Problema, domnule Ponta, nu este cu tăierea sau cu netăierea fondurilor europene, ci ea constă în incapacitatea dumneavoastră de a absorbi şi cele pe care le aveţi. Iar declaraţia doamnei Filote, reprezentantul Comisiei Europene în România, care critica România pentru slaba absorbţie a fondurilor, este mai mult decât relevantă în acest sens”, a declarat europarlamentarul Daniel Buda. 

 

Europarlamentarul i-a lansat și o provocare lui Pota: ”Dacă aduceţi în fața opiniei publice o singură dovadă a faptului că eu am solicitat la Bruxelles tăierea fondurilor europene pentru România, îmi voi da demisia din Parlamentul European! Însă dacă nu, vă veţi da dumneavoastră demisia?”.

Comentarii Facebook