Tinerii clujeni ies la curățenie în împrejurimile orașului

 

Proiectul Clean Cluj 2015 se va desfăşura în perioada 6-7 mai și este un proiect care se încadrează între evenimentele din cadrul ”Cluj-Napoca, Capitala Europeană a Tineretului 2015”.

 

Acest proiect își propune să fie prima ediție a unui lung șir de evenimente anuale, care au ca scop curățirea orașului Cluj-Napoca în toate aspectele vieții sale sociale.  

 

Efortul nostru principal va fi axat pe curățenia fizică propriu-zisă, dar dorim să atragem atenția publicului clujean și asupra nevoii de „curățenie” în domeniile sociale, morale, spirituale și economice ale orașului nostru iubit.  

 

Scopul proiectului nostru este să facilităm un parteneriat de proporții între toate segmentele societății civile clujene, care să lucreze împreună pentru un oraș mai curat, pentru suflete și conștiințe mai curate și pentru oferirea unor modele vrednice de urmat de către tinerii și copiii noștri.  

 

Proiectul nostru este compus din două mari domenii, în cadrul cărora ne dorim participarea întregii comunități clujene (autorități locale, firme partenere, mediul ONG, biserici, studenți, etc)”, a precizat Diana Apan, purtător de cuvânt Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului. 

  

Cele două domenii sunt:   

 

1. Curățenia profesională, cu aparate de curățenie profesionale, cu ajutorul cărora va fi curățată mizeria de pe străzile și clădirile reprezentative ale Clujului, mai ales acele tipuri de mizerie care se îndepărtează foarte greu. Printre obiectivele curățate se numără Piața Unirii, Piața Mihai Viteazu, Piața Avram Iancu, Bulevardul Eroilor, Grădina Botanică, Cetățuia, Turnul Croitorilor, Cluj Arena și Sala Sporturilor.  

 

2. Curățenia cu voluntari - Clean Cluj Volunteers Academy. Aici, voluntarii vor îndepărta mizeria grosieră și vor lucra împreună pentru împrospătarea mediului și a atmosferei orașului nostru iubit. Vrem să curățăm câteva locuri mai puțin centrale, care sunt foarte poluate, cum ar fi albia Someșului, zonele turistice și de agrement (ca Pădurea Hoia, Pădurea Făget, Pădurea Feleac și Cetățuia) îndrăgite și des vizitate de clujeni.  

 

Ne propunem să implicăm cel puțin 200 de tineri voluntari, dintre care 10% ne-am dori să fie străini. Acești voluntari, recrutați dintre studenții creștini și tinerii din Bisericile clujene, vor purta tricouri cu mesaje motivaționale în toate cele 5 limbi oficiale ale Capitalei Europene a Tineretului, sub egida grupului Share Faith, parte a Federației Share.  

 

Ne propunem prin acest proiect creșterea sentimentului civic, a dorinței de implicare în voluntariat a tinerilor și a sentimentului de apartenență la viața orașului, așa încât tinerii implicați în acest proiect să fie atât beneficiari cât și agenți ai schimbării”, a mai explicat Diana Apan.  

 

Comunitatea clujeană ca întreg va beneficia de pe urma proiectului Clean Cluj 2015, prin promovarea unui oraș curat în fața comunității europene, prin mesajul plin de speranță transmis ei de către participanți și prin exemplul oferit de implicarea socială a tinerilor.

 

Comentarii Facebook