Boc nu vrea transport școlar metropolitan plătit de CTP. Primăriile trebuie să pună banii pe masă


Primarul Emil Boc nu este de acord ca CTP să asigure transportul școlar în zona metropolitană fără a asigura finanțarea necesară.

În prima parte, ar trebui să facă cei de acolo şcoli, creşe şi grădiniţe. Nu ne plimbăm acuma din zona metropolitană în Cluj ca să adunăm copiii. Noi suntem deschişi la această colaborare, dat CTP e pe bani, nu e de caritate, nu poate să funcţioneze decât pe criteriu de eficienţă economică. Recomand primăriilor din zonă să facă infrastructura şcolară şi în al doilea rând, dacă au resursa financiară, analizăm posibilitatea respectivă. Noi plătim şi transportul elevilor, ce credeţi, că e gratis? Plătesc clujenii, din banii lor. Din punctul ăsta de vedere suntem deschişi, dar trebuie să lucreze cu primăriile de acolo, să facă un plan cu care să vină pe masă”, a explicat Emil Boc, la un post de radio local. 

După succesul reputat de Compania de Transport Public Cluj cu transportul școlar, primăriile din zona Clujului se gândesc să îl extindă în zona metropolitană, dar problema este cine plătește.

Comentarii Facebook