Boc nu îi înțelege pe cei deranjați că se face un heliport în centrul Clujului: Nu va fi folosit ca să se plimbe medicii

 

Emil Boc este de acord ca pe strada Victor Babeș să fie amenajat un heliport, care să ajute la accesul mai rapid al cazurilor grave la spitalele clujene. 

Știu că pare că va deranja că trece un elicopter prin centrul Clujului… Oameni buni, orice heliport va salva vieți aflate în stare critică. Nu credeți că vor folosi elicopterul ca să se plimbe un doctor, dintr-o parte într-alta. Heliportul se folosește în situații critice, când starea unui om este gravă. Este contra-cronometru și ca să salvezi o viață de ce nu? Dacă condițiile permit, vom fi de acord. Am vrut să facem pe parkingul de la Primărie, dar nu ne-au dat aprobarea cei de la ISU și de la inspectoratul de stat în construcții, pentru că nu rezistă structura clădirii. Ar fi trebuit construit de la zero, ca să se facă așa ceva. Nu era structură de lift”, a explicat primarul Emil Boc.

Heliportul ar urma să fie amenajat pe clădirea care va fi ridicată pe strada Victor Babeș, lângă Clinica de Pneomoftiziologie din Cluj-Napoca. Acolo va fi amenajat un centru de transplant renal, pe terenul unde acum 12 - 13 ani se vorbea să se va face un mall.

centru-integrat-transplant1.jpg

Comentarii Facebook