Joi 7 Iulie

Boc este supărat pe clujenii ”hateri”, care ”și-ar rupe hainele de pe ei să nu se facă metroul”


Primarul Emil Boc este supărat pe clujenii ”hateri”, care vorbesc de rău metroul și ar face orice pot ca să nu se facă. 

Sunt supărat că știm ce este în Cluj și vezi pe unii că și-ar rupe hainele de pe ei să nu se facă metroul. Nu cumva să se facă la Cluj metroul. Sunt chiar de aici, din Cluj. Asta te doare mai mult. Parcă oamenii ăștia nu ar trăi în orașul ăsta și nu văd ce se întâmplă. Nu am inventat eu soluțiile astea. Faptul că am lucrat din timp la proiecte, pentru a fi la masa când se împart banii PNRR, este un lucru bun. 

E important că 310 milioane de euro sunt prinși în PNRR pentru metrou. Vor mai veni bani prin Programul sectorial pentru transporturi, pentru continuarea lucrărilor. Sunt 9 stații prinse în partea asta de 310 milioane de euro, care să fie făcute. 

E un pas extraordinar că metroul se face la Cluj și ați văzut susținerea guvernului pentru acest proiect. Se preconizează ca anul acesta să se termine documentațiile, în 2022 să se facă licitațiile, iar din 2023 să se înceapă lucrările. Important este că avem speranță, avem viitor. Așa cum am lucrat la acele proiecte mari în 2008 - 2010: Autostrada Transilvania, cei 54 de kilometri de la Câmpia Turzii la Gilău, la centura Bulevardul Muncii - Apahida, la centura de la Apahida la Vâlcele. Au fost lucrări uriașe de infrastructură, care au permis Clujului să treacă la nivelul următor. Acum centura metropolitana, metroul și pasajul de la Tăietura Turcului vor duce din nou Clujul la următorul nivel de dezvoltare”, a declarat primarul Emil Boc. 

Din PNRR se finanțează numai autostrăzile, iar Clujul va beneficia de 30 de kilometri de la Nădășelu la Poarta Sălajului. Centura metropolitană va avea finanțare din alte fonduri. 

Comentarii Facebook