Boc, iritat când a fost întrebat despre scumpetea de la Târgul de Crăciun din Cluj: Vreți înapoi în comunism? - VIDEO


Primarul Emil Boc și-a pierdut răbdarea sub tirul întrebărilor privind scumpetea exagerată de la Târgul de Crăciun din Cluj.

Evenimentul organizat pe spațiul public a devenit prohibitiv pentru familiile de clujeni, care ar vrea să îi ducă pe cei mici în centru.

Primarul Emil Boc spune că a deschis târguri în alte puncte, cu ar fi în Iris, pentru a face concurență Târgului din centru. Culmea este că, în 2018, când a dat în concesiune evenimentul din Piața Unirii unei firme private se lăuda că așa Primăria nu va mai investi nimic cu organizarea, deci totul este suportat pe spatele clujenilor. Ei bine, acum, sub tirul acuzațiilor că totul este scump, Primăria cheltuie bani pentru mini-târguri, care să facă competiție celui din Piața Unirii?

Eu am văzut niște analize în presă, care arată că prețurile de la Cluj sunt la fel ca și cele de la Sibiu, București și de la alte târguri de Crăciun. Dacă au greșit ei, greșesc și eu. În toate aceste locuri, spațiul acela public trebuie scos la concesiune. Este o taxă minimă prevăzută de Consiliul Local și vine cineva care oferă un ban pentru metru pătrat”, a spus Boc, la Napoca FM.

Mă gândeam că, fiind Târgul de Crăciun, ideal ar fi fost cât mai mulți dintre clujeni să aibă acces, nu numai să caște ochii, ci să își și cumpere câte ceva. Ori niște cârnați cu 57 de lei e cam mult!”, a punctat moderatorul Lucian Danciu.

Pe de altă parte, noi ne-am implicat și am acceptat să organizăm târguri în alte cartiere, cum este cel din Iris, lângă Polivalentă. În economia de piață, numai competiția stabilește prețul corect. Dar noi nu putem fixa prețurile, pentru că se fixează pe piața liberă...”, a spus Emil Boc, care nu a explicat dacă i se par scumpi patru cârnați cu 60 de lei. 

Ca Primăria nu poți limita prețurile și adaosurile?”, a mai întrebat moderatorul. ”Dacă dvs îmi găsiți acest text de lege, eu vă felicit. E ca și când aș veni la dvs la radio și aș spune că vrem să facem publicitate, dar nu la prețul ăsta, ci la mai mic!”, a replicat Boc 

Păi nu e chiar așa. Aici e privat și acolo e spațiu public!”, a mai punctat Danciu. ”Voi puneți pe spațiul public panouri publicitare. Aveți o firmă de publicitate pe domeniul public, dar pot eu să îi spun tarife să ceară. Aș putea să fac asta? Sunt taxe prevăzute de lege!”, a mai spus Emil Boc.

Nu e același lucru, domnule primar…!”, a mai spus moderatorul,  iar edilul și-a pierdut cumpătul. ”Dacă nu înțelegi… acum eu nu mai am ce spune… Mai sunt 5 minute de emisiune! Noi nu putem interveni. Dacă vreți comunism, atunci… Eu mentalități de acest gen, chiar nu le înțeleg”, a completat Boc. 

Ne oprim aici. care o să își permită o să cumpere!”, a mai punctat moderatorul, pentru a calma situația. 

Turist, uluit de prețul unei porții de patru cârnăciori, la Târgul de Craciun de la Cluj: Îți stă mâncarea-n gât! - FOTO

Ce salariu are Emil Boc în 2022 și ce lefuri ”grase” sunt în Primăria pe care o conduce

Primarul Emil Boc are cel mai mare salariu din Primăria Cluj-Napoca, 23.400 de lei brut, iar viceprimarii ajung la 20.800. Lefurile ar fi mai mici, dar primesc un spor de 4.500 de lei.

Restul angajaților au salarii mai mici, dar dacă ne uităm la valori înțelegem că se câștigă bine la stat, deși primarul Emil Boc continuă spună că și stresul este mare. 

Ce salarii sunt în Primăria Cluj-Napoca, fără a fi calculate sporurile

Secretar general al Primăriei Cluj-Napoca are un salariu de 16.614 de lei, directorul general 16.391 de lei, arhitect-şef 16.391, iar directorii generali adjuncți 16.279 de lei. 

Șefii de serviciu, directorii și contabili câștigă între 14.000 și 16.000 de lei.

Un polițist local are un salariu brut cuprins între 3.390 de lei, un debutant, și 6000 de lei.

Un magazioner câștigă 5.580 de lei brut, iar un portar 4.700 de lei brut. 

Ce lefuri se mai plătesc în Primăria Cluj-Napoca:

Bucătar, lenjereasă - maxim 5.748 lei

Şofer - între 4.349 și 5.665 lei

Muncitor calificat - între 3.635și 5.665 lei

Muncitor necalificat - între 2.698  si 3.861 lei


Comentarii Facebook